Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rodina přišla o porcelán

CHOMUTOV - Další zapomnětlivý, Sebral pneumatiky, kola i kočárek.... 

Rodina přišla o porcelán
V obci Hradec se kdosi vloupal do plechové buňky umístěné mezi rodinnými domy. Majitelka uvedla, že syn našel poškozené dveře, kterými se zloděj dostal dovnitř. Z prostoru, který rodina používá jako sklep, zmizelo devět nových, nepoužívaných porcelánových servisů. Jejich hodnotu žena stanovila na téměř 27 tisíc korun. Při vyšetřování policisté zjistili, že krádež má na svědomí teprve 17letý mladík.
 
Další zapomnětlivý
V prosinci loňského roku oznámil muž z Klášterce nad Ohří, že byl při cvičení okraden. Ke krádeži došlo v Kadani, v šatně u tělocvičny školy. Tam si poškozený odložil svou peněženku s hotovostí a osobní doklady. O několik dní později přišel muž sdělit, že došlo k omylu, peněženku mu nikdo neodcizil, neboť jí zapomněl v zaměstnání, kde ji také v pořádku našel. Z výše uvedených důvodů policisté vyšetřování krádeže odložili.
 
Sebral pneumatiky, kola i kočárek
Škodu za téměř 15 tisíc korun za sebou zanechal zloděj, který se na konci loňského roku vloupal do garáže v Jirkově. Majitel v tomto případě přišel nejen o čtyři kompletní kola na vozidlo značky Škoda, ale i o pánské a dámské jízdní kolo a přístroj na huštění pneumatik. Vloupání má na svědomí 39letý místní obyvatel. Policisté dále zjistili, že mu má na svědomí další krádež. Vnikl do panelového domu ve Studentské ulici a ze suterénu odcizil nezajištěný dětský kočárek. Jeho hodnotu stanovil majitel na 6 tisíc korun. V tomto případě byl kočárek u pachatele zajištěn a v pořádku vrácen majiteli.
 
Krádež a výtržnictví
50letý muž z Klášterce nad Ohří odcizil v kadaňském marketu zboží za 269 korun. Věci ukryl do tašky a snažil se z prodejny odejít. Ostraha však v tomto případě pachatele zadržela. Při vyšetřování bylo zjištěno, že muž navštívil další prodejnu s potravinami, kde požadoval po prodavačce pivo. Ženě přitom vyhrožoval napadením. Vše vyvrcholilo tím, že se obnažil. Tehdy vzala žena kalkulačku a hodila ji po něm. Pachatel z prodejny odešel, na pultě však zanechal svou peněženku i s doklady. Kromě krádeže se bude zodpovídat i z výtržnictví.
 
S lupem nestačil zmizet
Vejprtští policisté zadrželi v Měděnci 52letého muže z Mostu. Pachatele přistihli na zahradě rekreační chaty, kde prováděl demontáž věcí z odstaveného, nepojízdného vozidla. Z auta vymontoval palubní desku, autorádio, tachometr a plasty a uvedené věci chtěl odcizit. Policistům sdělil, že si chatu s autem vyhlédl již před časem, kdy byl ve městě na výletě. Na místo přijel vozidlem, které zaparkoval před uvedenou chatou. Za krádeže byl v minulosti již odsouzen, trestu neunikne ani v tomto případě. Majitel vyčíslil škodu na 8 tisíc korun.
 
Telefon chtěli prodat
13letá žákyně základní školy v okresním městě nalezla před časem v lavici učebny mobilní telefon. Svůj nález neohlásila, jak by se předpokládalo, ale přístroj si ponechala. S lupem se pak pochlubila 15letému kamarádovi a společně se dohodli, že telefon prodají. To ovšem nestihli učinit, telefon byl zajištěn a v pořádku vrácen majiteli. Policisté zahájili vyšetřování zatajení věci, případ bude, vzhledem k věku pachatelky, po došetření odložen.
 
28.ledna 2011
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem