Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Rodinné rozepře

PLZEŇ - Kriminalisté muže obvinili z přípravy vraždy. 

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje obvinili 38letého muže ze severu Plzeňska ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu přípravy.  

Celému případu předcházely dřívější rodinné rozepře a ve večerních hodinách dne 24. listopadu vše vygradovalo. Muž měl volat 38leté ženě, která pracuje ve zdravotnickém zařízení, a požadoval, aby okamžitě odešla z práce domů. To ale z pracovních důvodů nešlo. Muže to rozčílilo natolik, že jí začal volat a vyhrožovat fyzickým ublížením a smrtí s tím, že jede za ní do práce. Protože se telefonáty několikrát opakovaly, žena dostala strach a vše oznámila na linku 158. Operační důstojník ihned na místo vyslal hlídky a během osmi minut tam policisté dojeli a muže omezili na osobní svobodě.

Policisté 38letého muže zadrželi 24. listopadu krátce po půl jedenácté večer v areálu zdravotnického zařízení v Plzni. Dotyčný měl u sebe 6 nožů, které následně vydal policistům. Kriminalisté po obvinění podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Nyní se muž nachází ve vazební věznici.

mjr. Ing. Martina Korandová
2. prosince 2019

vytisknout  e-mailem