Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Rodinný dům proměnil ve velkopěstírnu marihuany

BLANSKO-VYŠKOV: Policisté z místa odvezli necelou tisícovku rostlin. 

    Neobvyklý pohled se začátkem minulého týdne naskytl policistům, kteří ve Slavkově u Brna na Vyškovsku prověřovali pobyt cizince. Když zavítali do místa, kde se měl nacházet, objevili  značně rozsáhlou a technologicky velmi dobře vybavenou pěstírnu marihuany.
 
     Pěstírna byla umístěna v nově postaveném rodinném domku. V budově byla zatemněna okna, ve všech místnostech domu, a to jak v přízemí, tak v prvním patře, se nacházely květináče s rostlinami konopí. Aby se jim dařilo, pěstitel jim v místnostech vytvářel ideální světelné a tepelné podmínky prostřednictvím zářivek, přihnojoval je a také dál přímo na místě množil.
 
   Policisté z místa odvezli asi 460 rostlin marihuany vysokých v průměru kolem 40 centimetrů a k tomu ještě dalších asi 400 menších sazenic o výšce kolem 7 centimetrů. Část z nich byla předána expertům k odbornému posouzení, zbytek rostlinného materiálu bude zlikvidován.
 
 Na místě byl zadržen cizineckou policií jednatřicetiletý muž vietnamské národnosti. Ten měl nově postavený rodinný dům v pronájmu. Vypěstovanou marihuanu muž dále prodával uživatelům. Peníze z prodeje pak využíval pro svoji potřebu. Policisté proto v současné době
prověřují další spojitosti ohledně této nelegální činnosti.
 
   Pěstitel konopí je v současné době již ve vazbě pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muži tak nyní hrozí trest odnětí svobody až na 10 let.
 
   Tento případ je za minimálně posledních pět let největším, který na Vyškovsku policie šetřila. Celkem jsme v roce 2013 řešili v rámci Územního odboru Blansko-Vyškov celkem 57 trestných činů týkajících se výroby omamných a psychotropních látek a devět případů přechovávání drog. V roce 2012 to bylo 33 případů výroby omamných a psychotropních látek a 5 případů přechovávání drog.
 
   por. Mgr. Iva Šebková, 25.4.2014
 
 
Odkazy do noveho okna

filtrace v přízemí

filtrace v přízemí 

Detailní náhled

místnost 1

místnost 1 

Detailní náhled

místnost 1_2

místnost 1_2 

Detailní náhled

místnost 3

místnost 3 

Detailní náhled

místnost 4-2

místnost 4-2 

Detailní náhled

rozvod elektřiny - 2

rozvod elektřiny - 2 

Detailní náhled

sazeničky

sazeničky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem