Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ledová Praha

Již po šestnácté se v Muzeu Policie ČR uskutečnila akce nejen pro děti s názvem Ledová Praha, kterou navštívil rekordní počet návštěvníků. 

Na tuto akci přijíždějí každoročně skupiny dospělých s dětmi z celé republiky. Policisté z Oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy si s dětmi povídali o osobním bezpečí, dopravě a odpovídali na zvídavé dotazy návštěvníků. Všichni měli možnost si vyzkoušet formou testů své znalosti v dopravě nebo v bezpečném chování a po jejich vyhodnocení následovaly drobné odměny a informativní letáky. Členové Četnické pátrací stanice Praha v dobových uniformách a oblecích měli připravenou pro děti atraktivní hru, kdy jejich úkolem bylo hledat zbraň, kterou byl spáchán trestný čin, která byla ukryta v muzeu. Ti co se do hledání zapojili a zbraň našli, byli odměněni zajímavými cenami. V kinosále probíhaly každou hodinu ukázky zásahu proti nebezpečnému pachateli, kdy v průběhu ukázek se moderující policista snažil divákům přiblížit jednotlivé situace. Tyto ukázky se každoročně těší veliké oblibě a sál byl pokaždé zaplněn do posledního místa. Letos jsme mezi dobrovolníky, kteří předváděli ukázky, měli i kolegy z Francie. Své stanoviště v prostorách muzea měli policisté z Odboru kriminalistické techniky a expertiz z Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy, kteří prováděli snímání otisků prstů. Protidrogovou prevenci představili policisté z Národní protidrogové centrály. Dále zde měli stanoviště hasiči z Hasičského záchranného sboru Praha, kteří ukazovali návštěvníkům ochranné a záchranné pomůcky.

V rámci celopražské akce Ledová Praha konané o prázdninovém víkendu ve dnech 29. až 31. ledna 2016 navštívilo Muzeum policie České republiky celkem 2619 návštěvníků.  

nprap. Eva Řádkova - 2. 2. 2016

 

vytisknout  e-mailem