Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rok týral přítelkyni

TEPLICE - Nadával jí, škrtil a zamykal; Kradl sám i s komplicem... 

Rok týral přítelkyni
     Tři trestné činy má na svědomí 26letý muž, který opakovaně týral svou přítelkyni. Minimálně od loňského srpna jí i kvůli maličkostem velice vulgárně urážel a v několika případech uhodil pěstí do obličeje. Jeho agresivní jednání se stupňovalo převážně ve chvílích, kdy se poškozená bránila, několikrát ji škrtil, v jednom případě dokonce upadla do bezvědomí.  Ženu také zamykal v bytě, vyhrožoval jí zabitím a bral jí telefon, aby si nemohla zavolat pomoc. Policisté agresora obvinili z trestných činů týrání osoby žijící ve společném obydlí, omezování osobní svobody a nebezpečného vyhrožování a podali návrh na jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.
 
Kradl sám i s komplicem
     Policisté obvinili dva muže ve věku 41 a 23 let z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Jsou důvodně podezřelí, že se z úterý na středu v Teplicích vloupali do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia, ze kterého odcizili autorádio. Tentýž den se měli ve Lbíně vloupat do dalšího auta, ze kterého odcizili navigaci, doklady, iPod a další věci za více jak 9 tisíc korun. Starší muž je navíc podezřelý, že se minulý týden vloupal v Košťanech do zahradní chatky, ze které odcizil motorovou sekačku, vrtačku, dětské auto na dálkové ovládání a další věci v hodnotě celkem pět tisíc korun. Na oba teď čeká soud, od kterého mohou odejít maximálně s dvouletým trestem odnětí svobody.
 
Spravedlnosti neunikne
     Policisté dopadli zloděje, který koncem srpna kradl v jedné z teplických heren. Kolem třetí hodiny ranní využil nepozornosti poškozeného a z kapsy bundy, kterou měl na opěradle barové židle, mu odcizil mobilní telefon za více jak 4 tisíce korun. Díky kamerovému záznamu a dobré osobní znalosti policisté zjistili, že pachatelem byl 30letý několikrát trestaný muž, kterému sdělili podezření z přečinu krádeže. Lapka je také podezřelý, že o dva týdny později kradl znovu, tentokrát v teplickém hobby marketu, kde měl z regálu odcizit zámek do dveří v hodnotě necelých 600 korun. Vzhledem k pestré trestní minulosti hrozí zloději trest odnětí svobody až na tři léta.
 
 
Teplice, 23. 11. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem