Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Rom se zastal policistů

Opilý 65letý muž při převozu na záchytku kopl policistu do obličeje a vulgárně urážel druhou zasahující policistku. Osmačtyřicetiletý muž romského etnika se policistů zastal a eskortovaný muž mu za to vyhrožoval, že ho upálí i s celou ulicí Míru. V této ulici ve Frýdku-Místku bydlí převážně Rómové.  

          Dvoučlenná hlídka projížděla v pátek 16. října parkovištěm obchodního domu ve Frýdku-Místku, když si všimla opilého muže, který na ni začal vulgárně pokřikovat. Policisté ho chtěli zkontrolovat, to však zjevně opilý muž odmítl a byl stále víc a víc vulgárnější. Policisté ho proto odvedli k vozidlu, aby jej převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Ten však jednoho z policistů kopl do obličeje. V té chvíli procházel kolem nich 48letý muž romského etnika. Vyzval zadrženého muže, aby se k policistovi a policistce choval slušně. Na to mu 65letý muž odpověděl: „ Ty černá hubo, Hitlera na tebe, upálím tě i s celou ulicí Míru!“ Po těchto slovech byl muž naložen do služebního vozu a převezen na záchytku.
             V těchto dnech byl obviněn z trestných činů výtržnictví, útoku na veřejného činitele a rasově motivovaného trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci. Soudce Okresního soudu ve Frýdku-Místku jej vzal do vazby, hrozí mu až 3 roky vězení.

Ivan Žurovec
 

vytisknout  e-mailem