Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Roste pro kriminál?

Plané sliby, že se polepší, už nezabraly 

Do výchovného ústavu tzv. „pasťáku“ se pravděpodobně velmi brzy podívá patnáctiletý mladíček z Náchodska. Policistům i sociálním pracovníkům už došla trpělivost čekat, až splní své sliby, že se sám od sebe polepší. Poslední pověstnou kapkou bylo jeho další protizákonné extempore v jednom z posledních říjnových dní letošního roku.
 
Výjezd policistů k místu pokusu vloupání do kanceláře sběrny druhotných surovin už za pár minut odhalil, že narušitelem je problémový mladík, který sužuje občany Náchodska a okolí svými lumpárnami již delší dobu. Z dětských vtípků se však během doby vyvinulo vandalství, drobné krádeže, pokusy o žhářství a další, seznam prohřešků čítá přes dvacítku položek.
 
Mnohdy ne zcela domyšlená akce však mohla skončit i tragicky. Kromě drobných prohřešků za pár korun, je mladík například důvodně podezřelý, že v srpnu letošního roku zapálil sklepní prostory domu přiléhajícího k městskému úřadu v Červeném Kostelci.
 
Zadrženého mladíčka policisté po provedení všech zákonných úkonů předali matce, informace o posledním případu poskytli příslušným sociálním orgánům a nyní je mladík na nejlepší cestě do „polepšovny“.
por. Bc. Eva Prachařová
2. 11.. 2010

vytisknout  e-mailem