Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rozbíjel a vyhrožoval

Muži hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta 

      Šestadvacetiletý recidivista z Mělnicka dne 19. ledna 2010 po sedmnácté hodině v Kralupech nad Vltavou, na nádraží Českých drah, vulgárně nadával a vyhrožoval pracovníkovi místní bezpečnostní služby (BS), který ho vyzval, aby opustil prostory v nádražní hale, které jsou určeny pro cestující s platnou jízdenkou. Následně slovně napadl pracovnici Českých drah, která se snažila pracovníkovi ochranky pomoci. V jejím případě se však pachatel neomezil jen na slovní výpady, ale ženu navíc udeřil do obličeje. Poté rozbil výplň informační tabule nacházející se v hale na nádraží. Napadená žena se před násilníkem uchýlila do jedné z místností budovy, kde se „vyzbrojila“ slzným sprejem a když si všimla, že pachatel pokračuje ve svém jednání, vešla zpět do vestibulu a sprej proti němu použila, načež násilník svého jednání zanechal a opustil nádražní halu.
      To však ještě nebyl konec. Agresivní muž se do haly zhruba po patnácti minutách vrátil s nožem v ruce a opětovně začal vyhrožovat zaměstnanci bezpečnostní služby. Vrcholem jeho „vystoupení“ bylo, když si před všemi přítomnými svlékl kalhoty i se spodním prádlem a při tom vulgárně nadával pracovníkovi BS. Poté se oblékl, prokopl skleněnou výplň zábradlí a z místa činu utekl. Jeho útěk neměl dlouhého trvání, bezprostředně po činu byl zadržen hlídkou policistů z místního obvodního oddělení.
      Policisté muži sdělili podezření z trestných činů nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na dva roky. Dne 20. ledna 2010 byl muž na základě rozhodnutí soudu umístěn do vazební věznice.

vytisknout  e-mailem