Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Rozbíjel skleněnou výlohu se sekerou v ruce

Policisté zadrželi podezřelého cizince přímo u poničeného stánku s bižuterií. 

Kolem půl sedmé ráno volala na tísňovou linku 158 ostraha objektu s tím, že v jedné z hal na pražském hlavním nádraží ničí muž se sekerou v ruce skleněnou výlohu stánku. Trojčlenná hlídka z nedaleké služebny Wilsonovo nádraží přišla na místo téměř okamžitě a u prodejního stánku s bižuterií nalezla podezřelého muže. Policisté ho vyzvali, aby položil sekeru na zem, muž však nijak nereagoval a policisté tak využili donucovacího prostředku hrozby namířenou střelnou zbraní. Jednačtyřicetiletý Rumun se zbraně zalekl, sekeru odložil a policisté ho svedli na zem a spoutali. Muž skončil na služebně, kde mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což mu hrozí až roční vězení. Majitel stánku předběžně odhadl škodu na rozbité výloze na 12 tisíc korun.
 
Při výslechu pak cizinec policistům sdělil, že odcestoval ze své rodné země do Plzně za prací. Jelikož měl v plánu pracovat manuálně, s sebou si vezl i tuto sekeru. Když ale v Praze na hlavním nádraží údajně potkal své krajany pod vlivem drog, začal se bát o život. Popadl proto sekeru a rozbíjel výlohu nedalekého stánku, čímž si chtěl v podstatě tímto způsobem přivolat policii.
 
Policisté celý incident konzultovali se státním zástupcem, který rozhodl o tom, že případ se zpracuje ve zkráceném, 48 hodinovém, přípravném řízení. Cizinec následně putoval do policejní cely v budově pražského krajského ředitelství a během zítřejšího dne ho pak budou policisté eskortovat na příslušný soud.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 15. 3. 2014
Odkazy do noveho okna

Poničený stánek

Poničený stánek 

Detailní náhled

Poničený stánek

Poničený stánek 

Detailní náhled

Poničený stánek

Poničený stánek 

Detailní náhled

Poničený stánek

Poničený stánek 

Detailní náhled

Poničený stánek

Poničený stánek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem