Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Rozbíjel zrcátka, ohýbal stěrače

Policisté zadrželi podnapilého muže, který si cestu domů krátil poškozováním cizích aut. 

Dnes, krátce po druhé hodině ráno, vyslal operační důstojník motorizovanou hlídku do ulice Pplk. Sochora v Praze 7, kde měl podle oznámení neznámý muž ničit zaparkovaná vozidla. Policisté z pohotovostní motorizované jednotky dorazili na místo běhen několika minut, nicméně muž se v uvedené ulici již nenacházel. Hlídka okamžitě začala „pročesávat“ přilehlé okolí a během chvíle muže odpovídajícího popisu dohledala. Často se stává, že se podezřelí všemožně vymlouvají a vymýšlí nejrůznější pohádky. Ani v tomto případě se to bez „vytáček“ neobešlo. Netrvaly však dlouho. Jedna z oznamovatelek totiž policistům ukázala videozáznam na mobilním telefonu, kde byl vidět právě podezřelý, jak poškozuje vozidla.

Na základě těchto skutečností se muž k činu přiznal a uvedl, že měl velký vztek, který řešil tímto způsobem. Dále uvedl, že jednání lituje a je ochoten vše napravit a škodu uhradit.

Policisté na místě nalezli osm poničených vozidel, která měla rozbitá zrcátka a ohnuté stěrače. Předběžná škoda byla odhadnuta na částku značně přesahující pět tisíc korun.

Třiadvacetiletého podezřelého péjáci na místě zadrželi a předvedli na policejní služebnu k provedení dalších úkonů. Ještě před eskortou se muž podrobil dechové zkoušce, kdy přistroj ukázal přes 1,7 promile alkoholu v dechu.

Celý případ je v tuto chvíli prošetřován pro podezření z trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci, za což v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Jan Rybanský - 9. května 2019

vytisknout  e-mailem