Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Rozbitá okénka a věci z auta pryč

Zloději šli po noteboocích a peněženkách 

Hned dvěma případy autokrádeží, tedy přesněji krádeží věcí z automobilů, se od včerejšího dne a noci zabývají policisté na Náchodsku. Nemusí se nutně jednat o jednoho a toho samého zloděje, jejich zájmy však byly téměř totožné – odložené věci na sedadlech.
 
Jaroměřští policisté vyšetřují krádež notebooku, digitálního fotoaparátu, dalekohledu a peněženky s doklady platební kartou v Rychnovku. Pachatel tam rozbil na Škodě Octavii levá boční okna a věci z vozu, zaparkovaného před jedním z rodinných domů, vybral. Majitel, který si to všechno přes noc ve voze nechal, svoji škodu vyčíslil na 62.000 korun.
 
Druhý podobný případ prověřují policisté z Nového Města nad Metují. Obětním beránkem se stala opět Škoda Octavia, zaparkovaná před rodinným domem, tentokrát v Bohuslavicích. Tady pachateli stačilo rozbít jen zadní boční okénko, aby se dostal k lupu. Pak ze zadního sedadla sebral notebook a dalekohled. S úlovkem nebyl pravděpodobně spokojen a přesunul se do vedlejšího Slavětína, kde se mu zalíbil Seat Ibiza. O značku auta asi tak zřejmě nešlo, o věci uvnitř však určitě ano. Zloděj rozbil pro změnu zase levé přední okno a sáhl si do auta pro peněženku s doklady a platební kartou. Pak si ještě otevřel kufr a majiteli z něj vybral brusku a řezačku na obklady v hodnotě 20.000 korun.
 
Po pachateli, či pachatelích nyní policisté pátrají. Znovu v této souvislosti připomínají všem motoristům, aby si své vozy nepletli s trezory, protože, jak opět ukázaly případy ze včerejší noci, přístup do vozu si za pomoci náčiní a trochy hrubé síly sjedná kdokoli.
por. Bc. Eva Prachařová
4. 5. 2010

vytisknout  e-mailem