Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rozchod řešil svérázně

MOST - Prokopl výlohu; Poškozený potkal zloděje se svým snowboardem; Během krádeží popíjel, zapomněl batoh 

 Výlohu rozbil ve vzteku, prý se s ním zrovna rozešla přítelkyně

Negativní emoce řešil dost neobvyklým způsobem 25letý muž z Litvínovska. V úterý před 21. hodinou procházel městem Litvínov krátce poté, když byl na návštěvě s partou a tam se dozvěděl, že ho opouští přítelkyně. Ve vzteku v centru města kopl do výlohy prodejny drogerie. Na místě byl zadržen a převezen na policejní služebnu. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní a vyšší jak jedno promile. Muž byl umístěn v policejní cele. Na druhý den mu byl předán záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Ze sklepa odcizil snowboard, poškozený ho s lupem potkal a poznal svůj majetek

Na policii skončil 25letý muž z Mostu. Koncem října se měl vloupat do dvou sklepů na sídlišti v Mostě. V jednom případě odcizil kolečkové brusle, brusku, elektrický vysavač a další věci za 4000 korun. Lup prodal prý na ulici neznámému muži. V jiném sklepě, kam se dostal bez problémů, protože měl od domu klíče, ukradl lyžařské boty, brusle a snowboard. Měl ale smůlu. Krátce po krádeži ho na ulici potkal sám poškozený, který poznal svůj snowboard. Následně přijela policejní hlídka a podezřelého zadržela. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že muž má navíc na svědomí i vloupání do dvou aut. Z jednoho odnesl autorádio. Do druhého sice vnikl, ale přistihl ho též majitel a tak nepoctivec raději utekl, aniž by cokoliv z vozidla vzal. Policejní komisař 25letého Mostečana obvinil z přečinu krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Obviněný je stíhán na svobodě. Za toto jednání muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody.


 

V noci se vloupal do čtyř aut, během krádeží prý vypil čtyři lahve vína

Čtyři vloupání do osobních aut má mít dle kriminalistů na svědomí 23letý muž z obce na Mostecku. Ve druhé polovině října během jedné noci se měl na sídlišti Pod Šibeníkem a Severní vloupat do čtyř osobních vozidel. Hned v prvním voze tovární značky Fiat našel čtyři lahve s vínem, tašky s oděvy a další věci za tři tisíce korun. Oděvy prodal na ulici náhodné osobě a pak začal popíjet víno. Následně vnikl do dalších tří aut. Ve dvou nic neodcizil a ze čtvrtého odnesl plastový box s nářadím. Z něj si vzal údajně jen kladivo a o ostatní nářadí neměl zájem. Poškození motoristé vyčíslili škodu na částku 15 000 korun. Policie muže obvinila z přečinu krádeže a poškození cizí věci. Muž je stíhán na svobodě. Kriminalisté s jeho odhalením neměli příliš práce. Mostečan totiž u jednoho z vozidel, do kterého vnikl, zapomněl svůj batoh. V něm měl i listinu se svým jménem.


 

I když vypil alkohol, usedl za volant a řídil

Podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky si od policistů vyslechl 44letý muž z jedné obce na Litvínovsku. Policejní hlídka ho o víkendu kontrolovala v Litvínově při řízení osobního vozidla a provedla u něj dechovou zkouškou na alkohol. Ta byla opakovaně pozitivní a ukázala hodnoty vyšší jak 1,3 promile alkoholu v dechu. Policisté řidiči další jízdu zakázali.


 

Zloděj chtěl ukrást kabel od lampy veřejného osvětlení

Neznámý poberta v obci Obrnice na Mostecku na několika místech vykopal díry v zemi, ve které přestřihl kabel veřejného osvětlení, který nakonec neodcizil. Ukradl alespoň železný kryt u lampy. Poškozená obec pokus krádeže oznámila obrnickým policistům. Hmotná škoda na odcizeném krytu činí pět set korun. Lapka svým počinem způsobil výpadek proudu veřejného osvětlení.


 

Lapka vybral v Meziboří tři garáže

Mezibořští policisté pátrají zatím po neznámém pachateli, který v obci vykradl tři garáže. Lapka v noci na středu vnikl za použití násilí v areálu garáží do tří objektů, ve kterých odcizil různé nářadí, kabely, pneumatiky a další odložené věci. Poškození majitelé předběžně vyčíslili škody na částku 26 tisíc korun.


 

Zahrádkář přišel o novou sekačku

Zahradní kolonii v Litvínově navštívil nezvaný host. Přišel v noci a na cizí pozemek vnikl po překonání zamčené branky. Na zahradě násilím vstoupil do zahradní kůlny a z ní odnesl motorovou sekačku značky Nordix v hodnotě šesti tisíc korun. Krádež nářadí majitel zahrady ohlásil na obvodního oddělení Policie ČR v Litvínově.


 

Podnikavec na nalezený doklad uzavřel smlouvu

Neznámý podnikavec využil nalezený občanský průkaz k podvodnému jednání. S jednou telefonní společností uzavřel smlouvy na poskytnutí služeb. Telefonoval, ale neplatil. Telefonní společnosti tak způsobil hmotnou škodu ve výši 11 000 korun. Na podvod přišel sám majitel dokladu, který hodlal s telefonní společností uzavřít smlouvu a zjistil, že má být u této firmy dlužníkem.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 8. listopadu 2012


 


 

vytisknout  e-mailem