Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

ROZHLÉDNI SE

Preventivní akce pro děti. 

Akce pro dětiAkce pro děti
Sobota 22. 3. 2014 patřila v trutnovském UFFU zejména dětem, které se od desáté hodiny až do odpoledních hodin měly možnost dozvědět, jaká nebezpečí jim hrozí v souvislosti se silničním provozem. Uvedenou akci perfektně připravil Nadační fond Kolečko, která byla představena pod názvem ROZHLÉDNI SE.
Uvedenou akci dle pořadatelů navštívilo na tři stovky dětí se svými rodiči, kteří byli profesionálně směřovanému výkladu přítomni. Kluci a holky nejdříve absolvovali krátké školení a ukázku nebezpeční, které jim hrozí v případech, kdy se nepřipoutají ve vozidle bezpečnostním pásem. Poté shlédli, co jim hrozí při jízdě na kole bez helmy a jak je důležité v silničním provozu, zejména potom při snížené viditelnosti používat reflexní prvky. Své vědomosti mohly děti předvést na jednotlivých stanovištích, která připravili jak samotní pořadatelé akce, tak i policisté, městští strážníci, hasiči a zdravotníci. Před budovou UFFA děti mohly předvést své jezdecké umění na připravených koloběžkách a jiných „přibližovadlech“ a pro ty unavené byla vzpruhou dětská diskotéka.
Stanoviště Policie České republiky navštívilo mnoho zájemců jak ze strany těch nejmenších, tak i ze strany dospělých. Každý si z policejního stanoviště, kde se odpovídalo na „nelehké“ a někdy až „záludné“ otázky odnesl malý preventivní a upomínkový předmět věnovaný Policií České republiky.
por. Bc. Udo Ertner
25. 3. 2014 v 10:00
Trutnovinky:
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem