Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rozhodnutí soudu nerespektuje

CHOMUTOV - Opravdu drahý nákup, Útěkář dopaden.... 

Rozhodnutí soudu nerespektuje  
Opustit společné obydlí s přítelkyní musel 31letý muž z Kadaně. Ženu a jejího syna totiž napadá a neustále jim vyhrožuje. Soud proto ve svém opatření rozhodl, že musí z bytu ven a nesmí se zdržovat v jejich bezprostřední blízkosti. To však muž  nerespektuje a v několika případech ženu znovu napadl. Byl proto zadržen, obviněn z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a skončil v policejní cele neboť byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.
Rozhodnutím soudce však byl jmenovaný propuštěn a tak bude jeho stíhání vedeno na svobodě.
 
Opravdu drahý nákup
Stačila chvilka nepozornosti a žena přišla o kabelku K události došlo v jedné jirkovské prodejně oděvů, kdy nakupující odložila tašku na zem a nevěnovala jí dostatečnou pozornost. Zloději to však stačilo a tak žena přišla nejen o doklady a mobilní telefon, ale také o hotovost ve výši čtyři tisíce korun.   
 
Útěkář dopaden
Severočeská policie pátrala po nezletilci, který utekl na začátku září z výchovného ústavu. Chovanec byl zadržen v bytě svých příbuzných na chomutovském sídlišti a po nezbytných úkonech pak v doprovodu policejní hlídky dopraven zpět do zařízení.
 
S přístrojem v kalhotách neprošel
Bezpečnostní agentura zadržela při krádeži v jirkovském marketu 29letého muže.  Ten vystavený přijímač nejdříve vyndal z krabice,následně jej uschoval za kalhoty a snažil se projít přes pokladny bez zaplacení. Ostraha však jeho jednání zpozorovala a tak muže zadržela. Jirkovští policisté nakonec zjistili, že za krádeže byl pachatel potrestán již před dvěma lety a to soudem v Praze. I tentokrát si vyslechl obvinění z krádeže.
 
Zloděj horolezec
Do výšky pěti metrů vyšplhal zloděj, který vnikl do kadaňské pivnice. Poškozeným oknem se dostal do provozovny a odtud odcizil televizor, několik lahví alkoholu, krabičky cigaret, cukrovinky, nápoje a ubrusy. U výherního automatu pak poškodil zásobník a vybral hotovost. Celková škoda činí devatenáct tisíc korun. Po pachateli pátrají policisté.
 
Opilý  havaroval
21letý Jirkovák nezvládl řízení osobního vozidla a havaroval. Za volant usedl po předchozím požívání alkoholických nápojů a tak není divu, že v rychlosti nezvládl průjezd zatáčky, na mokré vozovce dostal smyk a narazil do zaparkovaného renaulta. Od něj pak došlo k poškození několika dalších vozidel. Jedno z nich začalo  hořet a tak se na místo dostavili  hasiči, kteří požár zlikvidovali. Popíjení před jízdou potvrdila provedená dechová zkouška, přístroj naměřil 1,35 promile alkoholu v dechu.  Při kolizi byl muž lehce zraněn, sanitka jej odvezla na ošetření do nemocnice. Celková škoda se vyšplhala na 210 tisíc korun, na pachatele čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Okradli turistku
Na návštěvu našeho města nebude vzpomínat v dobrém turistika, která navštívila místní restauraci v centru Chomutova. Kdosi jí totiž připravil o textilní batoh a tak žena přišla nejen o peněženku s hotovostí, ale i o doklady a mobilní telefon. Škodu žena vyčíslila na téměř patnáct tisíc korun.
 
Vykradl náklaďák
Policejní komisař sdělil obvinění z krádeže 45letému cizinci. Muž v srpnu vnikl na Náměstí T.G.Masaryka do zaparkovaného nákladního vozidla a sebral mobilní telefon, tašku s doklady, penězi a stravenkami. Poškozeným vznikla škoda za téměř devět tisíc korun. Po výslechu byl pachatel propuštěn, vyšetřování bude probíhat na svobodě.
 

vytisknout  e-mailem