Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rozkradený čtvrtek

Zloděj nikdy nespí 

 

     Policisté na okrese Benešov měli ve čtvrtek plné ruce práce. Zaměstnalo je hned několik neznámých pachatelů krádeží.

 

     Na nákup bez peněz se vydal jeden z nich do drogerie přímo v okresním městě. Vybral si rovných čtyřicet kusů drogistických výrobků, pravděpodobně své oblíbené značky NIVEA a místo do nákupního košíku je vložil rovno do tašky, se kterou prošel kolem pokladny bez placení. Prodejně tak vznikla škoda přes šest tisíc korun.

      Trochu víc dřiny musel při své krádeži vynaložit pachatel, kterému se zachtělo nákladního vozidla AVIA s hydraulikou a hákem pro kontejnery v Sázavě. Musel totiž přeskládat paletu cihel, která byla umístěna za zaparkovaným vozidlem, vysadit část vrat z pantů a poté neznámým způsobem vniknout do uzamčeného vozidla které následně odcizil. Majiteli tak způsobil škodu ve výši osmdesáti tisíc.

     Největší škodu a to rovných tři čtvrtě milionu korun způsobil lapka v Týnci nad Sázavou. Zde totiž vnikl do objektu kde v přízemí ve dveřích vedoucích z chodby do místnosti, která slouží jako sklad nářadí, vyrazil otvor kterým vysunul uzamknutý dozický zámek a dveře následně otevřel. Poté vnikl do místnosti a v ní odcizil laserový snímač, nivelační přístroj, dva vysoušeče vlhkosti stěn, dvě bourací kladiva, dvourukou sbíječku, frézu na beton, tlakový čistící přístroj, vibrační jehlu a další věci.

     Po pachatelích policie nyní pátrá.

vytisknout  e-mailem