Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Rozpálený Brutal Assault skončil

NÁCHODSKO – Vedro zvládli návštěvníci, kapely i policisté 

Mezi 5. až 9. srpem 2015, jako obvykle v posledních devíti letech, městečko Josefov zaplavily davy fanoušků tvrdé rockové hudby. Několika tisícové pevnostní město se stalo na pár dní domovem temné metalové produkce. Jako každý rok se sem sjely desetitisíce návštěvníků, policie proto činila opatření, jak nápor hudebníků i jejich posluchačů zvládnout k co největší spokojenosti všech, tedy účinkujících, diváků i domácích osob, které v Jaroměři a Josefově žijí.
 
Brutal
Samotnou organizaci i dohled letos navíc ztěžoval fakt,
že kvůli extrémním teplotám a velkému suchu museli policisté společně s dalšími příslušníky Integrovaného záchranného systému  upozorňovat i na nebezpečí požáru a seznámit všechny s mimořádným opatřením kraje, jež zakazovalo rozdělávání ohňů, stanování ve volné přírodě a další nebezpečné činnosti, při nich by mohl vzniknout oheň. Nutno dodat, že návštěvníci brali slova policistů vážně a snažili se být opatrnější.
 
Velkou pomocí byli letos českým policistům i jejich kolegové z vedlejšího Polska. Po celou dobu festivalu sloužili polští policisté jako konzultanti s našimi ve společných hlídkách. Jejich účast na zajištění festivalu kvitovali jak organizátoři, tak samotní návštěvníci, kterých z Polska přijíždí vždy několik tisícovek. Dokázali svým krajanům poradit, zklidnit opilecké vášně i přetlumočit rozhovor. Tato přeshraniční výpomoc byla jedním z plodů úzké česko-polské spolupráce policistů královéhradeckého kraje s krajským ředitelstvím policie ve Wroclavi.
 
Policejní ohlédnutí za festivalem i tentokrát vyznělo velice příznivě. Za dobu konání festivalu policisté nemuseli zasahovat při žádném vážném incidentu, několik drobných přestupků proti veřejnému pořádku vyřešili na místě uložením blokových pokut. Za celé čtyři dny policie přijala oznámení o 5 trestných činech, jedním z nich bylo napadení účastnice festivalu na nádraží,
b1
čtyřikrát pak zaevidovali nahlášené krádeže věcí ze stanů a krádeží při sobě.  Celkem při nich figurovalo 30 okradených a celková hmotnou škodu vyčíslili na 156.000 korun.
 
Jako každoročně policisté úzce spolupracovali s pořadatelskou službou. Množství, zejména při úklidu nashromážděných oděvních svršků, ale i fotoaparáty, mobilní telefony, doklady, jízdenky a další věci i letos pořadatelé průběžně odevzdávali na Městskou policii v Josefově, kam si mohou návštěvníci festivalu přijít věci vyzvednout i v následujících dnech po skončení festivalu.
 
Zajímavý nález tento rok ale také zachytili policisté. Na Obvodním oddělení Policie ČR v Jaroměři skončila igelitová taška s desítkou mobilů uvnitř.  Pět mobilních telefonů už muži zákona vrátili majitelům, k pětici stále majitele hledají. Určení majitelů těchto přístrojů policistům ztěžuje skutečnost, že telefony jsou zablokovány. Nějaký festivalový zloděj zřejmě tentokrát o svůj lup přišel, muži zákona nyní hledají právoplatné vlastníky.
 
Jedná se o tyto přístroje:
 
  • Sony Xperia Z2 v červeném pouzdru

  • Samsung S5 černý a pouzdro – majitel pravděpodobně z Polska

  • Samsung Grand Prime černý a pouzdro - majitel pravděpodobně z Polska

  • Prestigio PSP 5508 DUO – majitel pravděpodobně z Česka

  • One+One bílý a pouzdro – majitel pravděpodobně ze Slovenska

 

Pokud by se někdo domníval, že k některý z telefonů je jeho, nebo zná majitele, ať se obrátí na stálou službu OOP Jaroměř telefonicky, tel. 974 534 741 nebo emailem na adresu na.jaromer@pcr.cz.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
10. 8. 2015

vytisknout  e-mailem