Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rozpočet projektové dokumentace

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel požadoval k realizaci rekonstrukce střelnice v policejní škole Brno, Horní 21, ve vztahu k výši vynaložených finančních prostředků, položkově, v rámci postupu prací a použitého materiálu poskytnutí následujících informací:

  1. Cenový rozpočet projektové dokumentace
  2. Cenový rozpočet všech stavebních prací včetně víceprací.
  3. Cenový rozpočet veškerého stavebního materiálu
  4. Cenový rozpočet všech prací a víceprací na vnitřním vybavení a technologiích (vzduchotechnika, topení, elektroinstalace, balistického vybavení stěn a dopadiště střel, podlahy a stropy atd.)
  5. Cenový rozpočet veškerého materiálu vnitřního vybavení a technologií (vzduchotechnika, elektroinstalace, projekční zařízení, obklady stěn a stropů, podlahy, balistický materiál dopadiště střel atd.)

 f)  Cenový rozpočet softwarového vybavení

a dále posloupný časový rozpis provedených prací, prováděných prací a datum ukončení rekonstrukce

Policie České republiky jako povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. žádost posoudila a v souladu s § 12 zákona č. 106/1999 Sb., žadateli po vyloučení těch informací, u kterých to stanovuje zákon č. 106/1999 Sb. poskytla následující informace:

Povinný subjekt k věci může sdělit, že rozpočtové náklady na zhotovení díla rekonstrukce střelnice SLZN – Brno, Horní 21, dosáhly výše 10 179 932,76,- Kč. Smlouva o dílo byla podepsána 9. 12. 2020 s účinností od 10. 12. 2020 (zveřejnění v registru smluv).

Předání staveniště proběhlo 12. 1. 2021.

Termín realizace je dle platné Smlouvy o dílo do  12. 6. 2021.

Ve vztahu k informacím týkajícím se víceprací povinný subjekt konstatuje, že vícepráce nejsou součástí oceněného položkového soupisu prací, dodávek a služeb (cenového rozpočtu) a vznikají až v průběhu realizace díla. Soupis víceprací a méněprací je v současné době odsouhlasován nadřízenými resortními orgány. Vícepráce a méněpráce budou po jejich schválení zapracovány do dodatku smlouvy o dílo.

Ustanovení § 3 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. praví, že informací se pro účely tohoto zákona rozumí jakýkoliv obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě, zaznamenaný na jakémkoliv nosiči, zejména obsah písemného záznamu na listině, záznamu uloženého v elektronické podobě nebo záznamu zvukového, obrazového nebo audiovizuáloního. Podle § 2 odst. 4 zákona č. 106/1999 Sb. se však povinnost poskytovat informace netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových informací.

Povinný subjekt je povinen poskytovat pouze ty informace, které se vztahují k jeho působnosti, a které má nebo by měl mít podle obecně závazného právního předpisu k dispozici. Naopak zákon č. 106/1999 Sb. nestanovuje povinnost nové informace vytvářet či vyjadřovat názory povinného subjektu k určité problematice, vytvářet analýzy či hodnocení na základě zadání žadatele.

Povinný subjekt na základě výše uvedeného konstatoval, že ve smyslu citovaného zákonného ustanovení požadovanými informacemi týkajícími se víceprací nedisponuje.

Povinný subjekt zároveň konstatoval, že nedisponuje ani podrobným časovým rozpisem prací. Harmonogram prací je součástí stavebního deníku, který bude předán spolu s odevzdáním díla.

Ve vztahu k ostatním požadovaným informacím povinný subjekt sdělil, že tyto informace, jsou obsahem smlouvy o dílo PPR-31037-21/ČJ-2020-990656 s názvem Rekonstrukce VZT a střeleckých tunelů – Brno, která je v částečně znečitelněné podobě zveřejněna v registru smluv. Právě požadované informace jsou však z důvodu ochrany obchodního tajemství znečitelněny. Z tohoto důvodu ve vztahu k ostatním požadovaným informacím vydal povinný subjekt také samostatné rozhodnutí o odmítnutí části žádosti o informace.

pplk. Mgr. art. et Mgr. David Schimmer – 5. 10. 2021

vytisknout  e-mailem