Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Rozsáhlá akce byla zdárně ukončena

BŘECLAVSKO: Policisté postupně obvinili deset osob, které vyráběly či nabízely drogy.  

Břeclavsko - Policejní opatření s názvem „GRANT“ skončilo v těchto dnech pro břeclavské kriminalisty zabývajícími se drogovou problematikou. Shromažďování poznatků začalo již na začátku letošního roku. V dubnu proběhla první realizace a celá akce pokračovala až do září. Během zátahů proti výrobcům a distributorům omamných a psychotropních látek provedli policisté desítku prohlídek. Jednalo se nejen o bytové, ale také nebytové prostory. Všechny dopadly přesně tak, jak policisté očekávali. Kromě chemikálií a varen objevili kriminalisté např. plynové pistole, kradenou dlouhou zbraň či další věci pocházející z trestné činnosti.

Již během rozplétání bylo jasné, že vztahy mezi jednotlivými výrobci a nabízeči jsou značně propletené a mnozí z nich nejsou na drogové scéně žádnými nováčky. Dealeři nezásobovali drogami jen Břeclavsko, ale pervitin zajišťovali uživatelům z Hodonínska a Brna-venkova. Poznatky směřovaly k tomu, že si léky k výrobě omamných a psychotropních látek obstarávají za hranicemi našeho státu, což se také potvrdilo. Nakupovali na Slovensku i v Polsku. Smutným faktem bylo zjištění, že k minimálně sedmi desítkám konzumentů se řadili nejen dospělí, ale také mladiství a dokonce jedna nezletilá dívka.
 
Akce s názvem „GRANT“, nad jejímž průběhem po celou dobu dohlížel státní zástupce, byla ukončena. Do zákroků byla nasazována břeclavská skupina dlouhých zbraní, která se osvědčila zejména při zadržování jednotlivých pachatelů. V rukou policistů postupně uvízlo deset osob – osm mužů a dvě ženy. Vyšetřovatelé je obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Většině hrozí trestní sazba od dvou až do deseti let. To, že se jedná o závažnou trestnou činnost, doplňuje skutečnost,  že osm obviněných je stíháno vazebně a pouze jeden muž a jedna žena jsou stíháni na svobodě.  
I když popsaná akce měla zdárný konec, práce kriminalistů zdaleka nekončí. Odhalování trestných činů spojených s drogovou problematikou je během na dlouhou trať, v níž bude policie nadále intenzivně pokračovat.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 1. října 2013
Břeclavsko drogy.mp3
 
Odkazy do noveho okna

realizace1

realizace1 

Detailní náhled

realizace2

realizace2 

Detailní náhled

realizace3

realizace3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem