Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Rozsáhlá majetková trestá činnost

Písek – Policistům a kriminalistům se podařilo rozkrýt rozsáhlou majetkovou trestnou činnost. 

Milevským policistům se podařilo zadržet dva pachatele po posledním „loupežném nájezdu“ na prodejny na Píseckém okrese. Dvojice pachatelů se 17. dubna pokusila vloupat do prodejny v Hrejkovicích, odkud se po neúspěchu vydali do obce Podolí, kde se nezdar opakoval. V tu dobu již policisté o podezřelých osobách věděli  - díky všímavosti občanů - a bezprostředně po pokusu o vloupání je zadrželi při újezdu z místa činu.
 
Po zadržení podezřelých v nich policisté zjistili šestačtyřicetiletého muže ze Strakonic a třiatřicetiletého muže z Klatov. Oba muže umístili do policejních cel a začalo náročné rozkrývání rozsáhlé majetkové trestné činnosti.
Kriminalisté při prošetřování odhalili, že se jedná o muže, kteří mají mít na kontě na dvě desítky majetkových trestných činů na Píseckém okrese a další na okresech Jihočeského a Plzeňského kraje. Počet činů se zatím celkově vyšplhal na pět desítek, kriminalisté na případu stále intenzivně spolupracují, především se strakonickými kolegy, a konečné číslo tak pravděpodobně není konečné.
 
 Kriminalisté mužům v pondělí 18. dubna sdělili obvinění ze spáchání trestných činů krádež, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poškození cizí věci.
 
Písečtí kriminalisté jim kladou za vinu například vloupání do firmy v obci Lašovice, vloupání do areálu skládky v obci Jenišovice, dále vloupání do firmy v Miroticích, krádež nafty z nákladního automobilu v katastru obce Drhovle a z traktorů v obci Smetanova Lhota, vloupání do dílny v Boješicích, vloupání do prodejen v obcích Podolí, Ostrovec, Sepekov, Hrejkovice, Probulov a další.
 
Pachatelé kradli vše, nástroje a nářadí, alkohol, cigarety, naftu atd.
 
Kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí obou obviněných do vazby.
 
 
por. Mgr. Kamila Ingrišová, pispisek@mvcr.cz
19. dubna 2011

vytisknout  e-mailem