Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rozsáhlá pátrací akce v CHKO Brdy

PŘÍBRAMSKO - Nově vzniklá chráněná krajinná oblast Brdy zažila dne 28. dubna první rozsáhlou pátrací akci.  

Téměř šedesátka lidí z řad policistů a hasičů hledala čtveřici pohřešovaných osob ve složitém terénu. Naštěstí šlo v tomto případě pouze o taktické cvičení, jehož cílem bylo prověřit spolupráci, koordinaci a komunikaci jednotlivých složek. Po několikahodinové akci, kdy vytvořená prostorová rojnice prováděla pátrání v náročném terénu, se podařilo nalézt dvě ženy v lesním prostoru pod vrchem Klobouček, z toho jedna byla v bezvědomí a musela být transportována na delší vzdálenost na nosítkách k terénnímu vozidlu záchranářů. Následně byli objeveni dva muži ve skalním masivu, také v bezvědomí. Z nepřístupného místa je musela vyprostit lezecká skupina příbramských hasičů. Lékař a tři záchranáři poskytovali první pomoc a zajišťovali přepravu raněných do nemocnice.

Pohřešování měla oznámit matka jedné z dívek na tísňovou linku 158 s tím, že dospělá dcera odešla s kamarády na výlet do Brd a již delší dobu jsou všichni nekontaktní. Oznamovatelka uvedla jako jejich výchozí bod Obecnici. Tam také policisté při prvotním šetření získali od svědků informace o směru pohybu pohřešovaných osob. Bylo vybráno několik lokalit, kde by se mohli pohřešovaní nacházet. V okolí vrchu Klobouček, což je dominanta dané oblasti, probíhalo pátrání v rojnicích. V ostatních vytipovaných lokalitách hledali policisté na čtyřkolkách.

Do akce byla nasazena nová technika z obvodního oddělení Příbram venkov, jedná se o dvě čtyřkolky značky Gladiátor a terénní vozidlo VW Amarok. Dobrovolní hasiči se sjeli z Obecnice, z Rožmitálu pod Třemšínem, z Březových Hor, Bohutína, Trhových Dušníků, Ohrazenice a Jinců. Cvičení proběhlo v pořádku a prokázalo, že všechny složky jsou na obdobné situace dobře připraveny.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
29. duben 2016

Odkazy do noveho okna

1 IMG_1182

1 IMG_1182 

Detailní náhled

2 IMG_1186

2 IMG_1186 

Detailní náhled

3 IMG_1193

3 IMG_1193 

Detailní náhled

4 IMG_1210

4 IMG_1210 

Detailní náhled

5 IMG_1228

5 IMG_1228 

Detailní náhled

6 IMG_1234

6 IMG_1234 

Detailní náhled

7 IMG_1266

7 IMG_1266 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem