Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rozsáhlá trestná činnost

„Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne.“ Toto pořekadlo se potvrdilo u nezletilého mladíka ze Sedlčanska.  

     Ten byl díky policistům se Sedlčan natipován a posléze zadržen. Na začátku srpna se vloupal do Večerky v Kosově Hoře. Odcizil zde cigarety, dobíjecí kupóny do mobilních telefonů, finanční hotovost a způsobil škodu 49 tisíc korun. V době od 1. do 3. srpna vnikl do kanceláří firmy Balínek v Oříkově. Vzal si zde příruční pokladničku, 3 LCD monitory, notebook a digitální fotoaparát, pokusil se také odcizit vestavěný trezor. Škoda byla odhadnuta na 78 tisíc korun. Dne 12. srpna se dopustil provinění výtržnictví tím, že prorazil zasklenou vývěsní tabuli a poškodil jízdní řád, a to v obci Dublovice. Škoda byla vyčíslena na 2,5 tisíce korun. Z 2. na 3. září vnikl na pozemek autoopravny v Dublovicích a proděravěl nádrže u dvou vozidel. Odcizil 30 litrů benzínu. V noci dne 10. října v ulici Za Nemocnicí v Sedlčanech ukradl ze zaparkovaného vozu Renault boční ozdobnou lištu, způsobil tak škodu 1 tisíc korun. Následující den vzal otcově přítelkyni klíčky od renaultu a následně s vozem odjel. Mladík není držitelem řidičského oprávnění a byl mu vysloven zákaz řízení.
     Spolu s parťáky, jeden je také mladistvý a druhému je jednadvacet let, se dopustil dalších provinění. Dne 12. srpna se zletilým pachatelem se dostali na pozemek domu v Příčovech a pokusili se odcizil dodávkové vozidlo Renault. Při vyjíždění narazili do kotoučové pily u kolny a do závory u vrat. Nakonec se spokojili s tím, že z vnitřku auta vzali drobné mince, cigarety a alkohol. Přesto způsobili škodu téměř 4 tisíce korun. U tohoto případu se dopustili provinění a trestného činu porušování domovní svobody a neoprávněné užívání cizí věci. Již v červnu se tito dva vloupali do maringotky u osady Chramosty – Brodce. Z vnitřku si vzali věci v hodnotě 30 tisíc korun. Spolu také zašli na konci srpna do autoopravny v Dublovcích, kde odčerpali z aut 12 litrů benzínu.
     S druhým mladistvým se pokusili vloupat do maloobchodu Družka v Sedlčanech, ale aktivovali zabezpečovací zařízení, a proto utekli. Dne 16. srpna v noci se pokusil výtečník spolu s otcem a jeho přítelkyní vloupat do Večerky v Kosově Hoře. Nejdříve vysadili bezpečnostní mříž a poté vypáčili vstupní dveře do prodejny. Poté si vzali cigarety a dobíjecí kupóny v hodnotě 22 tisíc korun. Mladistvému hrozí maximálně 1,5 roku ve vězení a jeho dospělým spolupachatelům 3 roky za mřížemi.

vytisknout  e-mailem