Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Rozsáhlé dopravně bezpečnostní akce

JIHLAVSKO, TŘEBÍČSKO: Policisté zkontrolovali přes tisíc vozidel 

Tento týden proběhly na Jihlavsku a Třebíčsku rozsáhlé dopravně bezpečnostní akce. Policisté kontrolovali dodržování pravidel silničního provozu, zaměřili se zejména na kontrolu dodržování nejvyšší povolené rychlosti jízdy, správného způsob jízdy, dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí a zákazu telefonování za jízdy. Dále kontrolovali technický stav vozidel a zaměřili se také na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených vozidlech.
 
Ve čtvrtek 23. května v době mezi osmou hodinou ráno a čtvrtou odpoledne se dopravně bezpečnostní akce uskutečnila na Jihlavsku. Do akce se zapojily téměř tři desítky policistů dopravní, pořádkové i cizinecké policie. Policisté kontrolovali vozidla na Jihlavsku, Polensku, Telčsku i Třešťsku, zaměřili se na obce, silnice prvních i nižších tříd. Policisté během akce zkontrolovali 383 vozidel a zjistili celkem 66 dopravních přestupků. Za spáchané přestupky uložili řidičům pokuty v celkové výši 33 700 korun. Čtyři dopravní přestupky policisté oznámili k projednání správnímu orgánu, je mezi nimi i jízda řidiče, který jel v obci rychlostí 84 km/h.
„V 22 případech řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost, čtyři přestupky spáchaly osoby, které nebyly za jízdy připoutány bezpečnostním pásem, v 18 případech zjistili policisté při kontrole nevyhovující technický stav vozidla, dva řidiči byli pod vlivem alkoholu a jeden pod vlivem drog,“ upřesnila některé přestupky, kterých se řidiči dopustili, npor. Mgr. Andrea Kittlerová, zástupkyně vedoucího jihlavského dopravního inspektorátu.
Opilého řidiče, který navíc řídil i přes uložený zákaz, policisté zastavili před devátou hodinou dopoledne v obci Rantířov ve vozidle Škoda Felicia. Při dechové zkoušce naměřili řidiči hodnotu 1,66 promile alkoholu. Navíc se jednalo o muže, který má soudem uložený zákaz řízení vozidel na dobu tří let. Řidič je tak podezřelý ze spáchání dvou trestných činů.
Dalšího opilého řidiče policisté odhalili v Polné. Muži, který jel ve vozidle Suzuki Swift, byla při dechové zkoušce naměřena hodnota 1,07 promile alkoholu. Muž na místě přišel o řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání trestného činu.
 
Na Třebíčsku se rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce, do které se zapojilo přes třicet policistů, uskutečnila v pondělí 20. května. Řidiče kontrolovali policisté dopravního inspektorátu, obvodních oddělení, oddělení silničního dohledu krajského ředitelství, pohotovostního a eskortního oddělení a cizinecké policie.
Policisté zkontrolovali během akce 644 vozidel a zjistili celkem 104 dopravních přestupků. Za spáchané přestupky uložili řidičům pokuty v celkové výši přes 47 tisíc korun a dva dopravní přestupky oznámili k projednání správnímu orgánu.
 Ze zjištěných přestupků se v 27 případech jednalo o překročení nejvyšší povolené rychlosti jízdy, v 25 případech zjistili policisté při  kontrole nevyhovující technický stav vozidla, dále devět řidičů nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem a u dvou řidičů policisté zjistili, že řídí vozidlo pod vlivem alkoholu.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
24. května 2013
 

 

vytisknout  e-mailem