Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Rozsáhlé podvodné jednání objasněno

České Budějovice - Dvojice klamala své zákazníky, peníze inkasovala, ale zboží neposílala. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Českobudějovičtí kriminalisté, specialisté na hospodářskou kriminalitu, objasnili rozsáhlou trestnou činnost 22 letého muže a 21 leté ženy, kteří jsou důvodně podezřelý ze spáchání zločinu podvodu.
 
Od počátku prosince 2010 do konce ledna 2012, v Českých Budějovicích, v úmyslu se neoprávněně obohatit, nabízeli prostřednictvím různých internetových portálů k prodeji elektronické zboží. Pod mnoha uživatelskými jmény a kontaktními emaily si nechali zasílat na bankovní účty bezhotovostní platby, s tím že zájemcům obratem zašlou požadované zboží. To však neuskutečnili a převedené peníze hned vybírali pro své účely. Svým protiprávním jednáním oklamali více jak 250 osob, čímž způsobili škodu blížící se 550 000 korun.
 
Kriminalisté tuto dvojici vyšetřovali již delší dobu za obdobnou trestnou činnost, včera si obvinění převzali usnesení o zahájení trestního stíhání. Jak muž, tak i žena jsou vyšetřováni za mřížemi.
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
21. června 2013

vytisknout  e-mailem