Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rozsáhlou majetkovou trestnou činnost objasnili berounští kriminalisté

BEROUNSKO - Obvinění jsou dva mladíci. 

Od měsíce června letošního roku zaznamenali berounští policisté zvýšený nápad majetkové trestné činnosti na našem okrese. V tomto období docházelo na různých místech k vloupání do rekreačních objektů, stavebních buněk, mateřských školek, sportovních klubů a šaten. Po nevítaných návštěvách zlodějů přišli poškození o nemalou část svých věcí. Pachatelé kradli stavební nářadí, jízdní kola, elektroniku a další drobné předměty.
 
Policisté na místech činu vždy zajistili spoustu důležitých stop a shromažďovali důkazy směřující k vytipovaným pachatelům. V rámci výkonu služby sledovali okolí chat a rekreačních objektů. Nakonec se jim podařilo zadržet dvojici pachatelů v katastru obce Podluhy a to krátce po provedeném vloupání do prostor tělovýchovné jednoty. Některé z odcizených věcí se povedlo u pachatelů zajistit a vrátit původním majitelům.
 
Doposud se kriminalistům podařilo prokázat pachatelům celkem dvanáct skutků, které společně spáchali. Mladíci ve věku 21 a 22 let v některých rekreačních chatách dokonce přespávali a to i několik dní. Škoda, kterou způsobili, dosahuje bezmála stotisíc korun. Kriminalisté však prověřují další poznatky týkající se trestné činnosti těchto mladíků a nevylučují, že dvanáct prokázaných skutků a celková škoda není zatím konečná.
 
Mužům bylo sděleno obvinění hned z několika trestných činů, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce jeden rok až pět let nebo peněžitý trest. V současné době jsou stíháni na svobodě.

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
30. října 2014

vytisknout  e-mailem