Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ruka šátralka dostala přes prsty

DĚČÍN - Ruka nenechavce řádila v pokladně a další tři krimi zprávy 

Nestřeženého okamžiku, kdy obsluha jedné děčínské restaurace spustila z očí nezajištěnou pokladnu, využil osmadvacetiletý host, a vyhmátl z ní finanční hotovost ve výši asi deset tisíc korun. Na to ještě záhadně zmizel karton cigaret. Netrvalo dlouho a na výtečníčka si posvítili policisté z obvodního oddělení. Ten včera navštívil služebnu, odkud si odnesl podezření z krádeže, které mu strážci zákona sdělili ve zkráceném přípravném řízení. Nyní má šanci dostat se do nápravného zařízení až na dva roky.
 
 
Lokomotiva má nový kabátek
 
Fádní tovární vzhled železničních vozidel většinou umělce se sprejem po kapsách neohromí. Asi z toho důvodu jim pak rádi vylepšují design, jako například včera na nádraží v Děčíně. Zatím neznámý výtvarník zde dozdobil jednu z lokomotiv stříbrným nápisem. Je to už ale takový úděl nadaných lidí, že často bývají zneuznaní a jejich díla způsobí spíše nelibost. Zvláště když při popouštění uzdy své fantazii způsobí škodu za patnáct set korun. Malíře nyní hledají policisté z železničního oddělení a rádi by ho odměnili malým honorářem v podobě podezření z přečinu poškození cizí věci, za což může získat až roční dovolenou na státní útraty.
 
 
Doma i venku
 
Pobírat od úřadu práce rodičovský příspěvek a zároveň zamlčet rodinné dávky přiznané a vyplácené v zahraničí může člověka dostat do maléru. Příkladem budiž jednadvacetiletý filuta z Děčína. Policisté jeho případ odevzdali k projednání coby správního deliktu.
 
 
Hlavně, že získal víčko
 
Kvůli víčku od rozdělovače v hodnotě necelých dvě stě korun se neváhal do automobilu zaparkovaného na ulici v Děčíně vloupat šestatřicetiletý muž. Policisté, kteří případ šetřili, jej odevzdali magistrátu jako přestupek proti majetku. Za ten je možné udělit pokutu ve výši až patnáct tisíc korun, čili v tomto případě hrubý nepoměr k získané hodnotě. Naštěstí při vnikání do vozu nezpůsobil žádnou další škodu a neponičil dveře.
 
 
 
 
16. února 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem