Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rum musela dvojice vrátit

MOSTECKO - Dvojice nepoctivců skončila na policii; Tři řidiči měli pozitivní test na drogy, další byl pod vlivem alkoholu. 

Dvojice kradla na oploceném pozemku z nákladního vozu
Mostečtí kriminalisté objasnili případ krádeže vloupáním a obvinili z přečinu krádeže a poškození cizí věci ve spolupachatelství dva muže ve věku 33 a 30 let, oba z Mostu. Ti měli způsobit jedné mostecké firmě škodu za 23 tisíc korun, kdy z ní odcizili různý materiál a poškodili zařízení firmy.
Dvojice měla na sídlišti Zahradní v Mostě vniknout v časně ranních hodinách na oplocený pozemek firmy. Tam stálo zaparkované nákladní vozidlo, ze kterého měla dvojice odcizit lisovací kleště na komponenty, prodlužovací kabel na navíjecím bubnu a kufr se šrouby a sprejem s mazacím olejem. Při vniknutí do vozidla měli obvinění poškodit centrální zamykání vozu. Na místě měl mladší z mužů posprejovat část zasklených dveří a pokusil se zastříkat i kamery u objektu. Starší z dvojice byl již za obdobné jednání odsouzen k nepodmíněnému trestu a nyní je ve vězení, kde si odpykává trest za jinou majetkovou trestnou činnost. Hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody, mladšímu pak o rok méně. Odcizené věci kriminalisté nezajistili.

S lupem daleko nedošli
Plán nevyšel dvojici mužů ve věku 41 let a 27 let. Ti měli do jednoho mosteckého supermarketu dorazit s cílem, že odcizí nějaký alkohol. V oddělení s tímto sortimentem si vybrali tři lahve rumu v hodnotě 600 korun, které si měli ještě mezi regály uschovat do batohu a poté společně vyšli pokladní zónou, aniž by za zboží zaplatili. Krádež však zaregistrovali pracovníci marketu a oba muže při odchodu zadrželi. Lup byl zajištěn a vrácen zpět do prodeje. Vyšetřovatel obvinil z přečinu krádeže 41letého Mostečana, druhého muže policie šetří pro přestupek proti majetku. Obviněný muž byl již v posledních třech letech za majetkový delikt odsouzen. 

Řídil auto bez řidičáku a pod vlivem alkoholu
Na policejní kontrolu narazila tříčlenná osádka osobního vozidla značky Kia na mostecké ulici Budovatelů v neděli krátce po půlnoci. Policisté hlídkové služby vozidlo zastavili a provedli běžnou silniční kontrolu. Mladý muž za volantem však policistům nepředložil řidičský průkaz, jelikož není držitelem žádné skupiny řidičského oprávnění. Policisté z něj při komunikaci cítili alkohol a provedli u něj dechovou zkoušku. Ta ukázala, že muž požil alkohol, neboť mu hlídka přístrojem naměřila hodnotu alkoholu v dechu ve výši 1,4 promile. Policisté muže zadrželi a převezli ho na policejní oddělení, kde byl umístěn v policejní cele. Dnes dopoledne byl 18letý mladík z obce na Mostecku ze zadržení propuštěn a od policistů si převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Tři řidiči měli včera pozitivní test na drogy
Policisté hlídkové služby včera po 09. hodině zastavili v ulici Čsl. armády řidiče osobního vozidla značky Škoda, který se podrobil orientačnímu testu na drogy. Test ukázal na přítomnost amfetaminu. Dalšího muže za volantem fiatu kontrolovali litvínovští policisté v poledne v ulici Jiráskova. Motorista se podrobil testu na drogy, který byl pozitivní na amfetamin. Třetí auto zastavili hlídkaři v ulici Rudolická v odpolední době. Řidič vozu značky VW měl též pozitivní výsledek testu na drogy. Všichni tři se následně podrobili lékařskému vyšetření a odběrům biologického materiálu a policisté řidičům ve věku 26, 27 a 49 let sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Most 1. června 2020
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem