Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rušili ostatní nájemníky

CHOMUTOV - Hlasitá hádka rušila spaní, Ženu připravil o peníze, V cizím a pod vlivem.... 

Rušili ostatní nájemníky
Hlídka jirkovských policistů vyjížděla do ulice Ervěnická. V jednom z bytů se zde hádal muž se ženou. Jejich hádka byla tak hlasitá, že rušila ostatní nájemníky ve spánku. Muž odmítl vzít na vědomí přítomnost policistů, nechtěl prokázat svoji totožnosti a dál se choval agresivně. Byl proto zadržen a převezen na místní útvar policie. Provedená dechová zkouška prokázala, že jednal pod vlivem alkoholu. Nadýchal 2,76 promile. Přestupkové jednání nadále vyšetřují policisté.

Ženu připravil o peníze
Na policejní útvar v Kadani se obrátila místní obyvatelka a oznámila krádež peněz. Její přítel – 27letý muž, využil skutečnosti, že se žena z bytu pro časté neshody odstěhovala a sebral jí finanční hotovost ve výši 12 tisíc korun, kterou dostala jako dar od svých příbuzných. Vyšetřování nadále pokračuje.

V cizím a pod vlivem
Hlídka policistů z Vejprt kontrolovala v ulici Zdeňka Nejedlého projíždějící vozidlo Škoda 120. Řidič, místní 27letý obyvatel přiznal, že jezdí s cizím vozidlem bez vědomí majitele. Dále uvedl, že se před cestou posilnil alkoholem. To potvrdila i provedená dechová zkouška, kdy muž nadýchal 1,49 a 1,45 promile. Auto bylo v pořádku předáno majiteli, muž se bude zodpovídat nejen z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, ale i z neoprávněného užívání cizí věci.

Zloděj ve sklepě
V Klášterci nad Ohří vyšetřují vloupání do sklepa v ulici Topolová. Kdosi se dostal do vchodu panelového domu a přešel až do prostoru sklepních kójí v suterénu. Majitelka uvedla, že jí zmizela dlažba, regál a dřevěné policie. Škodu upřesnila na 2500 korun. Po totožnosti neznámého pachatele nyní pátrají policejní hlídky z místního obvodního oddělení.

Rekonstrukci nedokončil
Ze zpronevěry je podezřelý 39letý muž z okresního města. V květnu loňského roku převzal od poškozeného finanční hotovost na provedení stavebních prací při rekonstrukci domu v obci Droužkovice. Pak inkasoval ještě další hotovost jako zálohu na nákup stavebního materiálu. Zrealizoval však stavební práce pouze v hodnotě 160 tisíc korun a dál ve stavbě nepokračoval. Zbylou hotovost ve výši 65 tisíc korun nevrátil, ačkoli tak slíbil učinit do měsíce září. Poškozený se proto obrátil na policii ve Březně a jeho jednání oznámil.

22. října 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem