Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rušný podvečer

DĚČÍN - a další tři krimi na úvod týdne 

Rušný podvečer zažili včera policisté z obvodního oddělení v České Kamenici. Na oznámení vyrazili na železniční zastávku do jedné z nedalekých obcí, kde měla nějaká osoba rozbíjet okna. A skutečně. Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že dveře do místnosti výpravčího jsou vykopnuté a bez skleněné výplně. Uvnitř pak nalezli třicetiletého muže, který rozbíjel zařízení služebny. Něco z vybavení již bylo rozházené po místnosti. Opakovaná zákonná výzva k ukončení protiprávního jednání stran strážců zákona se minula účinkem. Agresivní chování se stupňovalo a došlo i na nadávky a vyhrožování. Jednomu z policistů dokonce způsobil poranění. Výtečník musel být tedy nakonec zákonným způsobem zpacifikován. Tou dobou se na místo dostavili i policisté z Děčína a Benešova nad Ploučnicí. Dle výpovědí svědků si muž nejspíše vylil vztek za to, že jej strojvedoucí a průvodčí vykázali z vlaku. Nezanedbatelnou roli v případu zřejmě sehrál i alkohol. Agresorovi totiž policisté při orientační dechové zkoušce naměřili přes čtyři promile. Pak putoval do cely. Případ je nyní v šetření jako výtržnictví a poškození cizí věci. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na dvacet tisíc korun.
 
 
Dvojitý průšvih
 
Výtečníka, který si při řízení motorového vozidla počínal nad míru nezodpovědně, lapili v pátek odpoledne policisté z Krásné Lípy. Při kontrole, které jej podrobili, totiž vyšlo najevo nejen to, že muž má platný zákaz řízení motorových vozidel, ale také to, že není tak úplně střízlivý. To nakonec potvrdila dechová zkouška, při které hlídka kontrolovanému naměřila opakovaně přes dvě promile alkoholu. Druhý den ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Nyní čelí hrozbě až tříletého odnětí svobody
 
 
Vzal, co mu nepatřilo
 
Podezření z přečinu krádeže sdělili v pátek ve zkráceném přípravném řízení policisté z obvodního oddělení ve Varnsdorfu. A to z toho důvodu, že měl nedávno v jedné provozovně občerstvení odcizit notebook a finanční hotovost. Způsobil tím majiteli škodu přes dvacet tisíc korun. Nyní mu za to hrozí až dvouleté vězení.
 
 
Zase ty kabely
 
Z pracovního stroje stojícího u kamenolomu v Děčíně odcizil v pátek neznámý chmaták elektrické kabely v předpokládané hodnotě pět tisíc korun. Případem se zabývají policisté z železničního oddělení.
 
 
 
 
12. března 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem