Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ryby schoval pod bundu

MOST - Krádež mu nevyšla; Návrat se jim stal osudným; Nehodovost + další info 

Z krádeže v jedné mostecké prodejně se bude zpovídat 35letý muž. A to díky pokoutnému nákupu, který místo ve vozíku skončil v pobertově bundě. Mostečan si do oděvu uschoval 11 kusů konzervovaných ryb a chtěl z obchodu odejít. To se mu však díky pracovnici ostrahy nepovedlo. Nakonec tedy skončil v rukou přivolaných policistů. Ti mu navíc kvůli jeho kriminální minulosti sdělili podezření z přečinu krádeže. Zboží v hodnotě téměř 500 korun bylo vráceno do prodeje. Případem se ve zkráceném přípravném řízení zabývá mostecké obvodní oddělení.
 
Návrat se jim stal osudným
Dalšími, kdo si chtěli pořídit něco zdarma, byli 25letý muž a 27letá žena, oba z Mostu. Vyrazili tedy do jedné prodejny drogerie a vybrali si zboží za téměř 950 korun. V jejich oděvu a tašce skončily gely a regenerační přípravek na vlasy, kondicionér a šampon značky Gliss Kur. S úlovkem se jim podařilo z prodejny odejít. Smolným se však pro ně stal návrat do téže prodejny ještě v ten samý den. To už ale nestihli nic ukrást, na místě si je rovnou vyzvedla přivolaná policejní hlídka. Žena si díky majetkovým deliktům z minulosti vyslechla sdělení podezření z přečinu krádeže. Muže policisté prošetřují kvůli podezření z přestupku proti majetku. Věc je nadále v šetření mosteckého obvodního oddělení.
 
V restauraci přišla o kabelku
Krádež kabelky šetří litvínovští policisté. K té došlo v nočních hodinách v jedné restauraci v Litvínově. Mladá žena si během návštěvy toalety nechala svoji kabelku volně odloženou u baru. Toho hbitě využil neznámý lapka a dopomohl si tak k majetku v hodnotě téměř 7 tisíc korun. Poškozená díky němu přišla o mobilní telefon, paměťovou kartu, doklady, finanční hotovost a klíče.V případě dopadení pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Mobil zmizel z pohovky
Návštěva na diskotéce v Mostě vyšla draho jednomu z hostů. Mladý muž si v tamním podniku na nějakou dobu přisedl ke stolu, kde seděli jeho známí. Svůj mobilní telefon si neprozřetelně odložil vedle sebe na pohovku. Asi po půl hodině zjistil, že mobil již na sedadle není. Neznámý zloděj totiž využil chvilkové nepozornosti a majetek v hodnotě devíti tisíc korun rychle změnil vlastníka. Mostečtí policisté případ šetří jako přečin krádež na osobě.
 
Nehodovost minulého týdne
V minulém týdnu vyjížděli policisté ke dvaceti dopravním nehodám. Při těchto bylo lehce zraněno šest osob. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena částku na 1.263.000 korun. Nejčastější příčinou kolizí byla rychlost (6x), následovalo nedání přednosti (5x). Tři řidiči od nehody ujeli.
Počty nehod v jednotlivých dnech týdne: pondělí – 6, úterý – 1, středa – 2, čtvrtek – 3, pátek – 4, sobota – 3, neděle – 1.

 

vytisknout  e-mailem