Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rychle dopadený pachatel

CHOMUTOV - Pila, jela, bourala, Nezvaná návštěva v bytě..... 

Rychle dopadený pachatel
Chomutovští policisté zadrželi 37letého muže krátce poté, kdy se v ulici Křižíkova vloupal do dvou zaparkovaných vozidel. Z jednoho sebral nalezené doklady, ve druhém zůstaly všechny věci na svých místech. Po vniknutí do auta se totiž na místě objevili policisté a muže zadrželi. Následné vyšetřování prokázalo, že za obdobné jednání byl pravomocně odsouzen Okresním soudem v Sokolově v roce 2011 k nepodmíněnému trestu, který skončil v červnu letošního roku. Muži bylo sděleno podezření z krádeže, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Pila, jela, bourala
23letá dívka z okresního města je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Při projíždění Spořickou ulicí v Chomutově nezvládla řízení, vjela vpravo a narazila do dvou zaparkovaných vozidel. Na místě nezastavila, pokračovala dál, ale jelikož vozidlo zůstalo nepojízdné, vystoupila a dál pokračovala pěšky. Po následném zajištění přistoupili muži zákona k provedení dechové zkoušky. Ta byla pozitivní, mladá žena nadýchala 2,40 a 2,50 promile. Řidička nebyla schopna předložit ke kontrole svůj řidičský průkaz. Ke zranění osob nedošlo, celková škoda se vyšplhala na 60 tisíc korun. Až tři roky ve vězení nebo peněžitý trest nyní hrozí podezřelé za spáchaný trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Nezvaná návštěva v bytě
Vniknutí do bytu v ulici Zámecká cesta vyšetřují policisté z jirkovského obvodního oddělení. Poškozená uvedla, že zmizel nejen notebook, ale i tablet, peníze na hotovosti, fotoaparát, flash disky, pouzdro s osobními doklady a další věci. Celkovou škodu stanovila na téměř 13 tisíc korun. Skutek policisté vyšetřují jako krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Muži hrozí pět let za mřížemi
Kriminalisté obvinili z trestného činu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu 30letého muže z Jirkova. V batohu, který měl u sebe, totiž přechovával věci, o kterých dobře věděl, že slouží k nedovolené výrobě zakázané látky pervitinu. Předměty policisté zadrželi, muži hrozí za uvedené jednání peněžitý trest nebo může skončit až na pět let ve vězení. Obvinění si převzal, vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
Okradený golfista
Vloupání do vozidla vyšetřují chomutovští policisté. Majitel Renaultu Trafic oznámil, že auto nechal zaparkované na ulici, když k němu druhý den ráno přišel, našel poškozené okno. Kdosi vnikl dovnitř a sebral čtrnáct kusů golfových holí, přenosný Back a další drobné příslušenství na golf. Oprava vozidla bude majitele stát 7 tisíc korun, hodnota odcizených věcí je však podstatně vyšší, majitel škodu stanovil na 45 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění nejen z krádeže, ale i z poškození cizí věci.
 
8. října 2013 
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem