Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rychle objasněné krádeže

TEPLICKO - Čtyři spolupachatelé odcizili dětská kola, byli rychle dopadeni a další zprávy. 

Rychle objasněné krádeže
     Policisté dopadli čtveřici zlodějů ve věku od 26 do 35 let, kteří před několika dny odcizili v Šanově čtyři dětská jízdní kola. V neděli nad ránem vnikli dva 27letí pachatelé na chodbu činžovního domu, kde po překonání zámku odcizili ze stojanu dvě kola BMX v hodnotě osm a půl tisíc korun.
     Na místě ještě dvě kola zůstala, proto se jeden z pachatelů na místo činu další den vrátil s nejstarším komplicem a vypáčili dveře domu vedoucí na chodbu, nepodařilo se jim však překonat zámky, kterými byla kola zabezpečena. Lupu se ale nehodlali vzdát, a tak o něco později nad ránem přišla trojice spolupachatelů do domu znovu, zámky přeštípli a zbylá dvě kola odcizili. I v tomto případě byla škoda vyčíslena na osm a půl tisíc korun.
    Policisté na případu začali ihned intenzivně pracovat a během krátké doby zjistili totožnost všech čtyř spolupachatelů. Všichni již byli obviněni z přečinu krádeže, třem mužům hrozí trest odnětí svobody až na dva roky, poslední 27letý obviněný může strávit s ohledem na svou trestní minulost za mřížemi až tři léta.
Rychle objasněné krádeže.mp3 
 
Vykradené auto
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Bílině vykradl osobní vozidlo. Zloděj rozbil okno vozu cizince a odcizil z něj digitální fotoaparát a doklady. Celková škoda byla vyčíslena na necelých devět tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
Krádež nafty
     Bílinští policisté pátrají po neznámém pachateli, který odcizil pohonné hmoty ze zaparkovaných kamionů. V nočních hodinách zloděj vnikl do areálu poškozené společnosti a z nádrží dvou nákladních vozidel odčerpal celkem 550 litrů nafty v hodnotě necelých 16 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 4. 9. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem