Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rychle objasněné krádeže

TEPLICE - Policisté dopadli pachatele během jednoho dne a další zprávy. 

Rychle objasněné krádeže
     Ve středu jsme informovali o případu, kdy neznámý pachatel odcizil v Novosedlicích ze zahrady sekačku v hodnotě 10 tisíc korun. Policisté z obvodního oddělení v Dubí začali případ ihned vyšetřovat a během pouhého jednoho dne se jim podařilo pachatele dopadnout.
     Zlodějem je 27letý muž, který se ke krádeži přiznal. Při výslechu policisté navíc zjistili, že má na svědomí i krádež komponent ze železničních závor, ke které také došlo v Novosedlicích (viz. http://www.policie.cz/clanek/odcizil-kvalitni-alkohol.aspx). Zloděj, jehož vyšetřování probíhá na svobodě, si převzal sdělení podezření z přečinu krádeže a bude čekat na soudní proces.
Rychle objasněné krádeže.mp3 
 
Za salám vězení
     Vězením může skončit pro 33letého muže krádež salámu, které se dopustil v teplickém supermarketu. Lapka odcizil jednu šišku tvrdého salámu, který ukryl ve svém batohu. Ostraha prodejny ale zloděje odhalila a předala policistům. Ti jeho jednání kvalifikovali jako přečin krádeže, protože už byl za majetkovou trestnou činnost v minulosti několikrát odsouzen. Soudce se bude zabývat jeho jednáním i tentokrát, a ačkoliv hodnota salámu je pouhých sto korun, může zloděje poslat až na tři roky za mříže.
 
Ukradené auto
     Osobní vozidlo za sto tisíc korun odcizil neznámý pachatel v Teplicích. V průběhu noci zmizela z parkoviště oranžová Škoda Octavia registrační značky 1AA 2838. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po odcizeném autě ihned vyhlásili celostátní pátrání. Pokud se podaří pachatele dopadnout, hrozí mu až pětileté vězení.
 
Poškozené automaty
     Dva výherní automaty poškodil v jedné z teplických heren neznámý pachatel. Včera před půlnocí hodil několik židliček na automaty, u kterých poškodil monitory. Předběžná škoda byla vyčíslena na 80 tisíc korun, pokud policisté zjistí totožnost pachatele, hrozí mu za přečin poškození cizí věci až na jeden rok.
 
 
Teplice, 14. 9. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem