Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Rychlost překročil o 71 km/h!

SVITAVSKO – Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz. 

Policisté z dopravního inspektorátu Svitavy trávili nedělní odpoledne dohledem nad dodržováním rychlostních limitů. Krátce po půl druhé hodině zachytili na silnici I/43 vozidlo značky Mercedes, které po mokré vozovce uhánělo rychlostí 167 km/h, přitom v místě je povolena maximální rychlost 90 km/h. Po odečtení tolerance tak 37letý řidič překročil dovolenou rychlost o 71 km/h. Policisté proto využili svého oprávnění vyplývajícího z novely zákona a muži na místě zadrželi řidičský průkaz. Ve správním řízení mu nyní hrozí pokuta až 25 tisíc korun a zákaz řízení až na 18 měsíců.

To ale nebyl jediný hříšník, kterého dopravní policisté za víkend řešili. V sobotu 10. února byla vyhlášena na celém území republiky dopravní akce, která byla zaměřená právě na dodržování rychlostních limitů. Nicméně pozornosti policistů neunikly ani jiné přestupky, kterých se řidiči na silnicích dopustili.

Jen v Pardubickém kraji dopravní policisté během soboty zjistili 61 dopravních přestupků, za které udělili pokuty za více než 100 tisíc korun. Nejčastěji (41 případů) se jednalo právě o překročení nevyšší povolené rychlosti. U sedmi vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav. V jednom případě policisté zjistili, že je řidič pod vlivem alkoholu (viz. foto 2), v druhém případě byl řidič pod vlivem návykové látky.

12. února 2024
por. Mgr. Iveta Kopecká
tisková mluvčí pardubické policie

Odkazy do noveho okna

Foto 1 - rychlost

Foto 1 - rychlost 

Detailní náhled

Foto 2 - rychlost + alkohol

Foto 2 - rychlost + alkohol 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem