Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Rychlý a profesionální zákrok

Tábor – Bechyně – Muž balancoval na hraně života a smrti. 

Krátce po desáté hodině dnešního dopoledne přijalo integrované operační středisko jihočeské policie informaci o život ohrožujícím jednání muže středního věku. Ten stál na vnější straně zábradlí mostu Duha nad řekou Lužnicí v Bechyni. Z jeho chování bylo zřejmé, že zvažuje o ukončení svého života.

Na místo byla okamžitě vyslána nejbližší hlídka, kterou tvořil policista místního obvodního oddělení a tři příslušníci AČR. Vyjednávání se ujal policista, který se snažil muže uklidnit a přimět ho, aby od svého jednání upustil. Na místo události spěchaly i další složky IZS, včetně policejního vyjednavače.

Z chování muže však bylo zřejmé, že nad svým jednání ztrácí kontrolu a na hraně mostu se již dlouho neudrží. Hlídka se proto rozhodla rychle zakročit. Ve vhodné chvíli se všichni k muži rychle přiblížili, zachytili jej a přetáhli přes zábradlí zpět na vnitřní stranu mostu. Zde jej následně předali zdravotnické záchranné službě, která jej transportovala do Českých Budějovic. Další okolnosti, spojené s touto událostí, jsou předmětem následného šetření policistů bechyňského obvodního oddělení.

Hlídka složená z policisty a vojáků AČR tak opět naplnila slova „pomáhat a chránit“. Za její rychlý a profesionální zákrok náleží všem jejím členům velké uznání.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

10. března 2021

vytisknout  e-mailem