Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rychlý a profesionální zásah policistů

KLADENSKO - Pachatel loupežného přepadení byl ihned policejní hlídkou vypátrán a zadržen. 

Na základě profesionální činnosti, včasného zákroku a spolupráce policejních hlídek byl podezřelý násilník této loupeže dopaden a obviněn ze svého protiprávního jednání.

V neděli 26. února 2017 po patnácté hodině na volném prostranství před prodejnou v ulici Obránců míru v Kladně došlo k loupežnému přepadení.

Z osobního vozidla vystoupil muž, který následně přistoupil k sedícímu muži na lavičce. Poté po oslovení vulgárními slovy tohoto muže opakovaně fyzicky napadl do obličejové části a vzal mu z ruky mobilní telefon a odešel.

Svým násilnickým jednáním způsobil dvaceti pětiletému muži z Kladna zhmoždění obličeje, s kterým byl převezen posádkou rychlé záchranné služby k ošetření do kladenské nemocnice.

Na místo trestného činu loupeže byli ihned vysláni policisté obvodního oddělení Kladno Kročehlavy. Policejním šetřením bylo zjištěno, v jakém vozidle se pohybuje podezřelý muž v ulicích Kladna. K zastavení podezřelého vozidla byli vysláni i policisté oddělení hlídkové služby. Policistům se podezřelé vozidlo podařilo vypátrat a zastavit ke kontrole.  Policisté zkontrolovali posádku vozidla, ale podezřelá osoba se zde již nenacházela. Dalším policejní šetřením bylo zjištěno místo, kde by se podezřelý mohl nacházet a policejní hlídka vyjela provést další šetření.

Policisté oddělení hlídkové služby následně podezřelého muže vypátrali ve Ctiborově ulici, který se ke svému fyzickému útoku doznal. Vzhledem k daným skutečnostem byl podezřelý na místě zadržen a eskortován na policejní služebnu. Po provedení prvotních úkonů byl umístěn do policejní cely. Podezřelý se v minulosti dopustil majetkové trestné činnosti.

Kriminalisté případ prošetřili a jednatřicetiletému muži bylo sděleno obvinění z trestného činu loupeže s násilím. Za tento trestný čin hrozí pachateli maximální trest odnětí svobody ve výši 10 let.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

27. února 2017

vytisknout  e-mailem