Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rychlý zásah detektivů

Detektivové oddělení cíleného pátrání Úřadu služby kriminální policie Policejního prezidia ČR mají za sebou další úspěšný zásah. Dne 1. června ve 13 hodin zadrželi v Praze na Evropské třídě hledaného 35letého Jana Šika. 

Muž byl pravomocně odsouzen za hospodářskou trestnou činnost k trestu odnětí svobody, který však nenastoupil. Navíc hrozilo nebezpečí, že by mohl odcestovat do zahraničí, kde se skrývá i jeho spolupachatel Miloš Skořepa. Protože nebylo jisté, zda je či není ozbrojen, zadržení provedla zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, jejíž policisté mají v tomto směru bohaté zkušenosti.
 
Zákrok byl opět velmi detailně naplánován. Doba i místo byly zvoleny tak, aby měl Šik co nejmenší šanci k útěku či k odporu proti zadržení. Vše se odehrálo během několika vteřin. O několik hodin později si muže převzala Vězeňská služba ČR k nástupu trestu, ke kterému byl odsouzen.
 
Pro detektivy z oddělení cíleného pátrání je to za poslední dobu už několikátý zadržený v takto krátké době. Od vydání soudního příkazu k dodání do výkonu trestu do zadržení uplynul v tomto případě pouze jeden týden.
 
 
Krátké video ze zadržení najdete zde.


 
kpt. Mgr. Jan Melša
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
02.06.2011

vytisknout  e-mailem