Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Rychnovští kriminalisté v akci

RYCHNOVSKO - V síti uvízlo sedm osob. 

Spolu se svými kolegy z obvodních oddělení objasnili prázdninové případy majetkové trestné činnosti, kterou zaznamenali na různých místech regionu.

Z přečinu krádeže, event. dalších přečinů (porušování domovní svobody, poškození cizí věci) je  podezřelých 7 osob. Majitelům objektů a věcí podezřelí způsobili škodu v řádech tisíců až desetitisíců korun.

  • Favoritem v negativním slova smyslu je sedmadvacetiletý mladík, kterého zajímaly zejména domy, a to především na Liberku. Tam neoprávněně „navštívil“ pět objektů a další tři také  v Kvasinách, Městské Habrové a Potštejně. Po vloupání do nich z  interiérů sebral, co mu pod ruku přišlo.
  • Devatenáctiletý mladík se zaměřil na jízdní kola, která odcizil postupně čtyři, a to v Častolovicích, Česticích a v Rychnově nad Kněžnou.
  • Pětačtyřicetiletého muže nalákaly dva domy v Kostelci nad Orlicí, ze kterých v nestřeženém okamžiku ukradl peníze.
  • Další hříšník zase neodolal vůni pánského parfému v jednom marketu v Dobrušce, který ukradl spolu se sadou žiletek.
  • V policejní síti uvízl i čtyřiatřicetiletý muž, který odcizil na jedné ubytovně na Rychnovsku z uzamčené šatní skříně herní konzoli i se hrou na disku.
  • Pětadvacetiletá žena odcizila z pokoje jedné z ubytoven na Rychnovsku tablet s nabíječkou, který obratem prodala na rychnovském náměstí neznámému muži za několik stovek korun.
  • Digitální fotoaparát odložený na lavičce u dětského hřiště jednoho horského rekreačního objektu si neoprávněně přisvojil třiapadesátiletý muž. Stejně jako ostatní se z lupu ale dlouho neradoval.

Většina ze zmíněných osob je policii již dobře známá. V protiprávní činnosti bohužel i  nadále pokračují, přestože podezřelí byli v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzeni nebo potrestáni.

por. Mgr. Alena Kacálková
19. září 2019

vytisknout  e-mailem