Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Rytířské turnaje

Plzeň - od čtvrtka až do neděle probíhaly v Plzni na Doubravce „U Jiřího“ Rytířské turnaje na koních. V pátek a v sobotu zde mohli návštěvníci vidět ukázku práce policistů z cizinecké policie skupiny služební kynologie a policistů z oddělení pátrání v Aši. 

           Od čtvrtka až do neděle probíhaly v Plzni na Doubravce „U Jiřího“ Rytířské turnaje na koních. V pátek a v sobotu zde mohli návštěvníci vidět ukázku práce policistů z cizinecké policie, skupiny služební kynologie, kteří se svými čtyřnohými svěřenci předvedli ne jen poslušnost a obranu, ale také např. výskok služebního psa z vozidla za prchajícím pachatelem, zadržení ozbrojeného pachatele služebním psem ve vozidle nebo práci psů specialistů na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Velké množství příchozích si také prohlédlo služební vozidlo cizinecké policie tzv. Schengenbus, který je vybaven vysoce kvalitní technikou potřebnou k odhalování padělaných a pozměněných dokladů. Cizinečtí policisté z oddělení pátrání v Aši např. nechali diváky rozhodnout, zda sami poznají rozdíl mezi padělaným a řádným dokladem.
          Společně s cizineckou policií se zde také prezentoval Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně jako součást nového modelu spolupráce, zaměřeného na cizineckou problematiku. Zmíněnou součástí jsou společné aktivity směrované k široké plzeňské veřejnosti, zvýšení její informovanosti o sociální a bezpečnostní problematice v našem městě, a to s maximální otevřeností a bez úřední strohosti. Zájemcům byly volně k dispozici propagační a informační materiály. Návštěvníci slavností mohli pod širým nebem diskutovat nad konkrétními problémy přímo na místě. Nechyběly ani drobné dárky pro děti i dospělé jako jsou omalovánky, pexeso nebo pastelky, které všichni návštěvníci u obou stánků obdrželi.
            Příchozí diváci zároveň získali informace o záměru města Plzně kandidovat na titul Evropského hlavního města kultury na rok 2015.
 
                                                                                                                                                      nprap. Mgr. Pavla Lohrová
                                                                                                                                                      preventivně informační skupina

vytisknout  e-mailem