Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S alkoholem za volantem

CHOMUTOV - Nářadí zapomněl vrátit, Při práci našel munici.... 

S alkoholem za volantem
Dalšího podnapilého řidiče zadrželi policisté v Kadani. Ulicí Hřbitovní projížděl se Škodou Favorit 33letý muž z Mostecka. Z mužova jednání bylo patrno, že před jízdou pil. Tuto skutečnost zjistili strážníci, kteří řidiče kontrolovali. Dechovou zkoušku provedli policisté z místního obvodního oddělení, zkouška pití potvrdila. Přístroj naměřil 2,04 a 1,98 promile alkoholu v dechu. Na muže čeká obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Nářadí „zapomněl“ vrátit
Již téměř rok užívá neoprávněně zapůjčené nářadí 33letý Chomutovák. Bourací kladivo a svářečku si zapůjčil ve specializováné firmě již v březnu loňského roku. Zavázal se, že přístroje v pořádku vrátí do konce května. To se však nestalo ani do současné doby. Policisté zahájili vyšetřování trestného činu zpronevěry.
 
Při práci našel munici
Nevybuchlou vojenskou munici nalezl občan z Chomutova poblíž železničního hradla u otvického Dolního rybníka. Prováděl zde zemní práce a našel jeden kus munice. Policisté ihned prostor zajistili a přivolali pyrotechnika. Ten po ohledání určil, že se jedná o aktivní minometnou minu německé výroby. Nález převzal a odvezl ke zlikvidování.
 
Kradli kamery
Policejní komisař obvinil z krádeže trojici Chomutováků. Dva 25letí muži a jejich, o tři roky starší, společník kradli v okresním městě průmyslové kamery. Ve dne si vytipovali objekt a zjistili, kde se kamery nachází, v nočních hodinách si pak pro ně došli. Dvě krádeže spáchali ve trojici, dalších osm pak 25letý mladík sám. Firmy vyčíslily celkovou škodu na 265 tisíc korun. Část lupu policisté zajistili, kamery budou vráceny majitelům. Dva pachatelé byli po výslechu propuštěni, jejich vyšetřování bude probíhat na svobodě. Třetí však skončil v policejní cele. Na státní zastupitelství byl dán podnět k návrhu na vzetí jmenovaného do vazby.
 
Vloupal se do altánu
Policejní hlídka zadržela v zahrádkářské kolonii na Zadních Vinohradech 28letého muže. Pachatel překonal oplocení, vnikl do areálu zahrádek, kde si vybral jednu zahradní chatku. Domek však stihl pouze prohledat. Na místě se objevili policisté a muže zadrželi. Obvinění z pokusu krádeže a porušování domovní svobody si již převzal, vyšetřování případu nadále pokračuje.
 
V chatě řádil zloděj
Na majitele dvou rekreačních chat v Černýši čekalo po příjezdu nemilé překvapení. Kdosi totiž do chat vnikl, všechno zde prohledal, způsobil značný nepořádek a nějaký čas zde i přespával. Kromě toho odnesl sekačku, pilu, nůžky na plot a další věci. Celková škoda činí v tomto případě 35 tisíc korun. Vloupání majitelé oznámili na policejní útvar v Klášterci nad Ohří. Policisté zahájili pátrání po neznámém pachateli, kterému, v případě dopadení, hrozí obvinění z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
 
Při sepisování smlouvy podváděla
Z podvodu se bude zodpovídat 21letá žena z Klášterce nad Ohří. V prodejně na Palackého ulici v Chomutově uzavřela úvěrovou smlouvu na nákup zboží. Již při sepisování věděla, že na splácení dlužné částky ve výši 16200 korun nebude mít peníze a tak uvedla nepravdivé údaje. Dohodnuté splátky samozřejmě neplatí a je nekontaktní. Nepoctivou ženu může soud poslat až na dva roky do vězení.
 
25. března 2011 
nprap. Pivková Marie
 

vytisknout  e-mailem