Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

S alkoholem za volantem

Prostějovsko - Oba řidiči nadýchali přes jedno promile alkoholu. 

Včera krátce po půl třetí ráno si policejní hlídka při běžném výkonu služby, na silnici mezi Jednovem a Labuticemi, povšimla projíždějícího osobního vozidla Š-Favorit bez registračních značek. Vozidlo chtěli zastavit a dojeli ho na kraji Labutic. Jeho řidič však odbočil na místní silnici a pak na polní cestu. Policisté předepsaným způsobem, za použití signálu podle zvláštního předpisu, dávaného červeným světlem s nápisem „ Stop“ vozidlo zastavili zhruba 200 metrů za obcí. Při kontrole zjistili, že vozidlo řídil 22 letý muž, který byl pod vlivem alkoholu. Dvěma dechovými zkouškami mu naměřili 1,63 a 1,74 promile alkoholu v dechu. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
 
Dalším, kdo usedl za volant pod vlivem alkoholu, je 20 letý muž, který byl v neděli, krátce po půl čtvrté , kontrolován u obce Suchdol za volantem vozidla Škoda Favorit. Třemi dechovými zkouškami mu naměřili 1,36 promile, 1,61 a 1,48 promile alkoholu v dechu. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
 
Oba jsou nyní podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jim hrozí až roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
 
por. Mgr. Irena Urbánková
8.7.2013

vytisknout  e-mailem