Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S bratrem se nedomluvila

CHOMUTOV - Neohrozil pouze sebe, Zmizely koleje.... 

S bratrem se nedomluvila
Chomutovští policisté přijali oznámení o krádeži kabelky, ke které došlo v baru v centru města. Mladá žena uvedla, že látkovou kabelku si odložila, a když ji posléze hledala, taška byla pryč. Jelikož v tašce měla mobilní telefon, vyšplhala se škoda na téměř 5500 korun. Následující den oznamovatelka přišla na policii znovu. Navštívil ji totiž bratr, který se domníval, že tašku v baru zapomněla, a proto ji uschoval u sebe a sestře druhý den vrátil. Vzhledem k uvedeným skutečnostem policisté vyšetřování krádeže odloží.
 
Neohrozil pouze sebe
Za rybníkem ve Vejprtech kontrovala policejní hlídka projíždějící vozidlo Ford Escort. Řidič, 31letý místní obyvatel, jevil známky požití alkoholu. Pití před jízdou potvrdila i následně provedená dechová zkouška. Přístroj naměřil 1,47 a 1,72 promile alkoholu v dechu. Pití muž přiznal, domů musel pěšky, a navíc na něj čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Zmizely koleje
Poblíž železniční zastávky Hradec u Kadaně kdosi odmontoval koleje. Nezjištěným předmětem rozřezal a následně odvezl ocelové pražce a téměř třicet metrů kolejnic. Naštěstí nebyl ohrožen provoz na železnici, neboť tato manipulační trať se již nepoužívá. Poškozená firma vyčíslila škodu na 19 tisíc korun. Krádež šetří policisté z Kadaně.
 
Krádež peněz
Neznámý zloděj využil chvilkové nepozornosti pracovníka baru ke krádeži. V době, kdy byl prováděn úklid, vnikl kdosi za barový pult a z neuzamčené zásuvky pod pultem sebral kasírtašku s tržbou ve výši 25 tisíc korun. Skutek šetří policisté z Jirkova jako krádež.
 
Kolegyni sebrala peněženku
Z krádeže je podezřelá 43letá žena z Chomutova. Jako pracovnice jedné firmy odcizila své kolegyni peněženku s hotovostí a osobními doklady. Společnou šatní skříňku odemkla svým klíčem a sebrat peněženku už nedalo moc práce. Poškozené vznikla škoda ve výši 650 korun. Chomutovští policisté mají pro ženu připraveno obvinění z trestného činu.
 
Jel bez řidičáku, opilý a bez přilby
Na parkoviště před otvický market přijel na motocyklu YAMAHA 30letý muž z okresního města. Na místě hlídkující policisté zjistili, že přijel nejen bez ochranné přilby, ale že je pod vlivem alkoholu. Orientační dechová zkouška přítomnost alkoholu potvrdila, přístroj naměřil 1,53 a 1,43 promile alkoholu v dechu. Aby toho nebylo málo, lustrace v evidencích prokázala, že nikdy nebyl vlastníkem žádného řidičského oprávnění. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí pachateli peněžitý trest nebo až roční pobyt ve vězení.
 
28. května 2012 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem