Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S cihlou v ruce vykrádal auta

MOST - Za třináct vykradených aut je ve vazbě; Dílo nedokončil; Na motocyklu neměl co dělat 

Mostecká policie stíhá 37 letého muže z Litvínova pro trestné činy krádeže vloupáním a poškozování cizí věci. Obviněný má dle kriminalistů na svědomí vloupání do 13 osobních automobilů různých továrních značek. Krást nechodil daleko, všechna vozidla navštívil v místě svého bydliště a většinou v nočních hodinách. Při vloupání používal hrubé síly, cihlou či kamenem rozbíjel okna aut. Z vozidel pak odnášel drobnosti jako držáky na mobil, nářadí, bonbóny, kterých se zbavoval okamžitým prodejem údajně na ulici neznámým osobám. Policie žádné odcizené věci již nezajistila. Motoristům však zanechal poškozením aut značnou škodu, která byla vyšší jak jedno sto tisíc korun. Pachatel byl začátkem října stíhán na svobodě. Zřejmě mu to nevadilo, protože v trestné činnosti pokračoval dál. Policejní komisař s ohledem na tuto skutečnost podal podnět na vzetí do vazby, kam byl obviněný nakonec z rozhodnutí soudu předán. Pachatel je recidivista, za obdobnou trestnou činnost byl potrestán na rok nepodmíněně a z výkonu trestu odnětí svobody se vrátil teprve letos v květnu.

Zajímal se o naftu
Litvínovská policie šetří krádež pohonných hmot. K ní došlo tento týden v obci Záluží. Neznámý pachatel vnikl zřejmě v nočních hodinách na oplocený pozemek jedné stavební firmy. Ze dvou nákladních vozidel odcizil téměř sto litrů motorové nafty. To mu zřejmě nestačilo. Ze zaparkovaného traktoru z nádrže odčerpal též několik desítek nafty a prohledal i osobní vozidlo, odkud nic nevzal. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na částku devět tisíc korun.

Motocyklista neměl řidičák
Provinění z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno mladíkovi v jedné obci na Mostecku. Ten, ač není držitelem žádného řidičského oprávnění, řídil minulý týden v obci motocykl, který neměl ani řádnou registrační značku.

Lapka nic neodnesl
Poklad zřejmě hledal neznám poberta, který se koncem týdne vloupal v jedné obci na Litvínovsku do bytu. Pachatel dovnitř vnikl násilím po překonání dveří. Uvnitř bytu prohledal skříně, ze kterých vyházel na podlahu uložené ošacení. Ke krádeží věcí nedošlo. Zloděj poškodil i okna v bytě. Způsobená škoda zatím nebyla vyčíslena. Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Hamru pro podezření z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.

Oprav se nedočkal
Z trestného činu zpronevěry obvinil policejní komisař v těchto dnech 44 letého muže z Mostu. Ten měl provést stavební práce na jednom rodinném domku v Mostě. Od majitele domu si vyinkasoval zálohu na nákup materiálu potřebného k provedení stavebních úprav. Provedl však jen zlomek stavební činnosti. Poškozenému nedoložil nákup materiálu a ani nevrátil peníze zpět. Zálohu si měl ponechat pro vlastní potřebu a tímto jednáním tak způsobil škodu ve výši 14 tisíc korun. Policie muže stíhá na svobodě. 

Batoh přilákal zloděje
Kapesní zloděj okradl jednu Mostečanku minulý týden. Pracoval zřejmě profesionálně, neboť okradená neví, kde o peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční částkou přišla. Peněženku měla uloženou v batohu. Případ krádeže na osobě a neoprávněného držení platební karty šetří mostečtí policisté.                 

Řidiči dnes pod drobnohledem
Dnešní den dohlíží policisté mosteckého dopravního inspektorátu na řidiče. Probíhá dopravně bezpečnostní akce. Ta je dnes zaměřena nejen na řidiče osobních vozidel, kdy policejní hlídky budou sledovat, jak řidiči dodržují stanovenou rychlost. Kontrolám však neuniknou ani nákladní automobily, u nichž se policisté zaměří hlavně na zjišťování technického stavu vozidel. Rychlost budou muži zákona měřit jak ve městech, tak i na silnicích I. třídy. Hlídky budou vozidla kontrolovat na šesti stanovištích v mosteckém regionu během celého dne. Na některých kontrolních místech budou mostecké policisty doplňovat i kolegové saské policie.
 

vytisknout  e-mailem