Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S cizí kartou kupovala cigarety

MOSTECKO - Tu údajně našla a ponechala si ji; Nechtělo se mu do basy, policisté ho zadrželi; Ukradl sedm párů ponožek. 

Z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku obvinil vyšetřovatel mostecké policie 26letou ženu z Litvínovska. Ta měla údajně nalézt cizí platební kartu. Tu však nevrátila, nýbrž si ji ponechala a chodila s ní nakupovat. U benzinových čerpacích stanic i v supermarketech na Litvínovsku měla dle policie celkem ve 13 případech s cizí kartou platit hlavně za cigarety. Karta nebyla policisty zajištěna, tu obviněná údajně znehodnotila a zahodila. Poškozené majitelce karty svými nákupy obviněná zanechala škodu ve výši 1 400 korun.

Nechtělo se mu do basy, už tam je
Rozhodnutí soudu mařil 33letý muž z Litvínovska. Ten si měl již v srpnu převzít proti podpisu výzvu okresního soudu k nastoupení trestu odnětí svobody, který mu byl uložen rozsudkem koncem roku 2019. Trest měl nastoupit ihned po doručení, což bez závažného důvodu neučinil. Minulý měsíc byl v Litvínově omezen na svobodě hlídkou litvínovských policistů a následně byl do věznice eskortován. Vyšetřovatel muže nyní obvinil z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Muž měl v batohu sedm párů ponožek
Na nákup za pět prstů vyrazil 56letý muž z Litvínova. Přijel do Mostu a v obchodním domě zamířil do jedné prodejny s oděvy. Tam si měl do svého batohu ukrýt sedm párů ponožek a obchod opustil, aniž by za věci zaplatil. Hned při odchodu ho zadržel pracovník ostrahy a muže následně předal policii. Lup v hodnotě 1 750 korun byl zajištěn. Muž kradl i přesto, že se loni vrátil z vězení, kde si odpykával nepodmíněný trest za krádež. Policisté mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu hrozí s ohledem na trestní minulost až tříletý trest odnětí svobody.

Most 6. října 2020
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem