Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S cizím autem popojel

MOST - Prý, aby nebylo vidět, jak v něm krade; Odcizila zařízení bytu, část poškodila; V zaměstnání odcizil mobil.  

 Nepoctivý zaměstnance odcizil mobil a poté ho přes internet prodal

Do křížku se zákonem se dostal 24letý muž z Mostu. Jako zaměstnanec jedné prodejny s elektronikou odcizil ve skladu z krabičky mobilní telefon značky Samsung v hodnotě téměř 20 tisíc korun. Ten pak nabídl na internetu k prodeji. Peníze, které získal prodejem, už utratil. Policisté, kteří se případem zabývali, zjistili, kdo je novým majitelem mobilu a odcizený přístroj zajistili. Vyšetřovatel Mostečana na základě výsledků šetření obvinil z přečinu zpronevěry a stíhá ho na svobodě.


 

Odcizila zařízení bytu a další poškodila

Policie v Mostě obvinila z přečinů krádeže a poškození cizí věci 64letou ženu z Litvínovska. Ta měla z bytu v jedné obci, kde bydlela v pronájmu, odcizit troje kamna, měděné plynové potrubí, vodovodní baterii, kuchyňský sporák, linku a další zařízení, vše v hodnotě 60 000 korun. Další škodu ve výši 24 tisíc korun zanechala majiteli bytu tím, že poškodila zásuvky, umyvadlo, koupelnové topení a pokojové dveře.


 

S autem odjel, prý aby nebylo vidět, jak v něm krade

Cizí vozidlo měl odcizit v litvínovské ulici 25letý muž z Litvínova. Do vozu značky VW se muž vloupal násilím, poté poškodil spínací skříňku, popojel do vedlejší ulice, kde vozidlo odstavil. Odcizil z něj různé doklady k vozidlu, povinnou výbavu, nářadí, autorádio, autokompresor, peníze a další věci, vše v hodnotě 10 000 korun. Vozidlo v hodnotě 120 000 korun bylo policií nalezeno a vráceno zpět poškozenému majiteli. Policie zajistila i část odcizených věcí z auta. Ostatní lup muž prodal neznámo komu. Má navíc na svědomí i krádež v litvínovském supermarketu, odkud si odnesl zboží za 1 300 korun. Kradl i přesto, že byl loni za krádež odsouzen k nepodmíněnému trestu a letos se vrátil z vězení. Litvínovan je stíhán pro trestné činy krádež vloupáním, neoprávněné užívání cizí věci a poškození cizí věci.


 

Ložní prádlo kdosi sundal ze šňůry

Nemilé překvapení čekalo ženu, která si v jenom mosteckém domě na svém balkóně pověsila prádlo na sušení. Když hodlala prádlo na druhý den sundat, zjistila, že balkón je prázdný. Poškozená se obrátila na policii, které oznámila, že jí neznámý pachatel odcizil sadu ložního povlečení v hodnotě osmi set korun.

 

Opatrně při komunikaci s cizími lidmi, mohou to být pachatelé

Okradena byla jedna starší žena. Doplatila na svoji ochotu, kterou prokázala na zastávce MHD v centru města. Tam se jí jiná starší žena ptala na dobu, kdy pojede tramvaj. Žena jí vyhověla a hledala v jízdním řádu, poté ještě chtěla vědět, kolik je hodin. Pak neznámá ze zastávky spolu s dalšími osobami odešla. Žena následně v obchodě zjistila, že má otevřenou kabelku a že jí chybí peněženka s finanční hotovostí a osobními doklady. Krádež na osobě oznámila mosteckým policistům, kteří nyní případ vyšetřují.


nprap. Ludmila Světláková

Most 21. října 2015


 


 


 

vytisknout  e-mailem