Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

S cizím mužem na kapotě brázdil ulice Malenovic

ZLÍNSKO: Předtím vykradl nákladní auto.  

Zlínští kriminalisté obvinili šestatřicetiletého muže z Přerova ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a z přečinů krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě odsouzení a uznání viny mu hrozí trest odnětí svobody v délce tři až deset let.

Minulý týden v osm hodin ráno se tento muž po rozbití bočního okna vloupal do nákladního vozidla, které zásobuje hypermarket ve Zlíně – Malenovicích a ukradl z něj peněženku, platební karty a řeznický nůž. Poškozením a odcizením věcí způsobil desetitisícovou škodu. Po dobu krádeže nechal svoje vozidlo zaparkované a nastartované poblíž, protože chtěl z místa hned odjet. Jeho počínání viděli dva muži v autě stojícím opodál a chtěli mu v odjezdu zabránit. Nejprve slovně, potom si jeden z nich stoupl před jeho vůz. Řidič však nedbal a rozjel se přímo proti stojícímu muži. Tomu nezbylo nic jiného, než lehnout si na kapotu jeho vozu. To však lupiče od odjezdu neodradilo a s mužem na kapotě projížděl ulicemi Malenovic velkou rychlostí v úmyslu nechtěného pasažéra z kapoty setřást. Prudce zrychloval a vzápětí brzdil, měnil směr jízdy. Když po několika stovkách metrů zastavil, muž raději z kapoty seskočil, protože se bál o své zdraví, a všechno oznámil na linku 158. Zloděj pokračoval v cestě domů, kde se vzápětí pokusil vybrat ze dvou bankomatů peníze, což se mu díky zablokovaným platebním kartám nepodařilo.

Kriminalisté vyslechli svědky události, řidiče vozu, kterému byly odcizeny věci a vzhledem k tomu, že znali část registrační značky vozidla Peugeot, kterým lupič odjel, začali po něm pátrat. Hned následující den měli jasno a pro pachatele několika trestných činů si přijeli do restaurace poblíž jeho bydliště, kde ho zadrželi a odvezli do policejní cely. Pětkrát trestaný muž se ke svému jednání přiznal s tím, že nutně potřeboval peníze.

 

 

30. června 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem