Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S dětskou pistolkou šel loupit

MOST - Policie lupiče ze sázkové kanceláře odhalila; Těžce zraněného cyklistu odvezla helikoptéra .... 

 Mosteckých kriminalistům se podařilo objasnit loupež v jedné litvínovské sázkové kanceláři, ke které došlo v poslední červnový den. Jako pachatele odhalili díky výborné práci kriminalistického technika a následnému vyhodnocení odebraných stop z místa činu 42letého muže z Teplicka. Ten do Litvínova zamířil už s nekalým úmyslem loupit. Vozidlo, se kterým do Litvínova přijel, si zaparkoval poblíž vytipovaného objektu v podloubí. Krátce po otevření zamířil k domu, kde se kancelář nachází. Chvíli postával před výlohou a nakonec vstoupil dovnitř. Obsluhující žena si neznámého v černém oblečení, stojícího u výlohy všimla. Myslela si, že jí něco nese. V rukách měl totiž nějaké desky, ve kterých se již venku stále přehrabával. Nakonec však hleděla do hledí pistole, která se mu náhle objevila v ruce. Lupič ženě krátce sdělil, že je přepadena a požadoval vydání všech peněz, které v sázkové kanceláři jsou. Přitom se stále pídil po trezoru. Z přihrádky za barem pak odcizil několik bankovek, jejichž celková hodnota nepřesáhla částku čtyř tisíc korun. Následně z místa utekl. Cestou zahodil do kontejneru zbraň, mikinu a kšiltovku, kterou měl v době loupežného přepadení na hlavě. Poté autem odjel do místa svého bydliště. Ke zranění pracovnice při loupeži nedošlo. Policisté šetřením zjistili, že muž při loupeži použil jako zbraň dětskou pistoli na kuličky, kterou údajně někde nalezl. K jeho činu ho prý přivedly dluhy a odcizené peníze použil na jejich úhradu. Policejní komisař muže tento týden obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže a podal státnímu zástupci podnět na vzetí do vazby. Obviněný byl včera ze zadržení na základě rozhodnutí státního zástupce propuštěn a stíhán bude na svobodě.


 

Vysoká rychlost je nešvar řidičů

Dopravní policisté měli tento týden pod drobnohledem řidiče motorových vozidel. Na silnicích mosteckého regionu proběhla republiková dopravně bezpečnostní akce. Policisté při ní na sedmi stanovištích sledovali, jak řidiči dodržují stanovenou rychlost. Na silnici před obcí Bílina spolu s pracovníky centra služeb pro silniční dopravu vážili kamiony a nákladní vozidla. Během celodenní akce policejní hlídky zkontrolovaly 110 vozidel a zjistily 59 přestupků v dopravě. Za 53 z nich uložili muži v uniformách řidičům pokuty ve výši 41 900 korun. Rychlost nedodrželo 39 řidičů a stálo je to 38 400 korun. Čtyři přestupky za rychlost budou řešeny ve správním řízení. Dva řidiči se nepřipoutali, jeden motorista zapomněl rozsvítit světla u vozu a u sedmi vozidel byl zjištěn strážci zákona nevyhovující technický stav. Jeden řidič měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.


 

Baterie zmizely ze skladu

Podezření ze spáchání přečinu krádeže sdělil policejní inspektor litvínovské policie 27letému muži z Litvínova. Ten měl dle zjištění policistů odcizit v přesně nezjištěné době ze skladu jednoho ubytovacího zařízení v Litvínově sanitární techniku. Lapka do objektu vlezl násilím a uvnitř skladu pak našel uložené vodovodní baterie, které si přivlastnil. Poškozená firma odhadla, že jí krádeží vznikla škoda ve výši 28 tisíc korun. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení. Odcizené věci policisté nezajistili. Kde skončily, pachatel policii nesdělil.


 

Lapkové zavítali na mostecký autodrom

Cestu na mostecký autodrom si našli zloději, kteří se zabývají krádežemi kovů. Neznámí lapkové v noci o víkendu odcizili z tratě 150 metrů koaxiálního kabelu, padesát metrů silového přívodního kabelu a vyvrátili dva železné sloupy na místní rozhlas. Poškozený majitel odhadl hmotnou škodu na částku 15 tisíc korun. Případem krádeže se zabývají mostečtí policisté, kteří po sběračích kovů pátrají.


 

Šampus končil na stropě a zdech

Případ poškození cizí věci šetří mostecká policie. V jedné mostecké restauraci přítomná skupina hostů zřejmě oslavovala. Alkohol, který si hosté poručili, pak po bujaré oslavě začali stříkat na zeď a strop lokálu. I když nežádoucí skupina útratu za vypitý alkohol zaplatila, způsobila majiteli restauraci další škodu na malbě. Ten ji vyčíslil na částku 20 tisíc korun.


 

Svítili zadarmo

Policejní komisař mostecké policie obvinil z přečinu krádeže 32letou ženu a jejího 37letého partnera. Ti měli dle výsledků šetření policie od loňského srpna do letošního roku v místě svého bydliště v panelovém domě v Janově na Litvínovsku odebírat elektrickou energii, aniž by za ní platili. Poškozené firmě tak odebrali více jak tisíc kWh proudu a způsobili jí tím hmotnou škodu ve výši 6 200 korun.


 

Lapka vzal cigarety a peníze

Do jedné litvínovské restaurace zavítal nezvaný host. Přišel tam po uzavírací době a pod rouškou tmy se násilně do objektu vloupal. Uvnitř pak odcizil projektor, peníze a několik druhů cigaret, vše v celkové výši 28 tisíc korun. Svým jednáním však napáchal škodu i na zařízení, které při vloupání poškodil a škodu tak navýšil o dalších 13 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním a poškození cizí věci vyšetřují policisté obvodního oddělení v Litvínově.


 

Pro těžce zraněného cyklistu přiletěl vrtulník

S těžkým zraněním skončil v ústecké nemocnici 74letý cyklista, který byl z místa dopravní nehody transportován vrtulníkem záchranné letecké služby. Cyklista jel včera kolem 15. hodiny na svém jízdním kole po jednosměrné komunikaci ulice Horská v Litvínově a to v protisměru, kde na křižovatce vjel do ulice PKH ve směru k obci Horní Jiřetín a tam se střetl s osobním vozidlem tovární značky Škoda Favorit, jedoucím ve směru od centra obce Litvínov, které mělo přednost. Cyklista byl při střetu zachycen pravým předním rohem automobilu, přičemž došlo k zranění muže na jízdním kole. U řidiče škodovky byl alkohol vyloučen provedenou dechovou zkouškou, u cyklisty nebyla na místě provedena s ohledem na zranění dechová zkouška. Policisté na místě odhadli hmotnou škodu na částku 25 tisíc korun. Příčina dopravní nehody a míra zavinění je nyní předmětem šetření dopravních policistů.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 24. srpna 2011

vytisknout  e-mailem