Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S hlídkou jistě nepočítali

CHOMUTOV - Muži zákona je překvapili při nakládání odcizených věcí, Telefon sám prodal, ohlásil loupež..... 

S hlídkou jistě nepočítali
31letý muž z Chomutova odcizil v jedné firmě na Mostecku hliníkové odlitky za téměř 80 tisíc korun. Kamionem je převezl na odstavnou plochu u silnici 1/7 poblíž Vysočan a jel do okresního města. Na místě se předem dohodl se svým známým 26letým mužem z Lounska. Protože připravený vozík na odvoz odlitků nebyl v pořádku, odejel 26letý muž domů a na místo se vrátil se svým známým - mužem ve věku 43 let z Prahy. Při překládání hliníkových odlitků do škodovky je však překvapili policisté. Všichni tři muži byli zadrženi a obviněni z krádeže. Odcizené věci byly zajištěny a budou vráceny majiteli.    
 S hlídkou jistě nepočítali.mp3
 
Telefon sám prodal, ohlásil loupež
26letý muž z Jirkova oznámil v polovině ledna letošního roku loupež. Té se měla dopustit trojice neznámých mužů v Jiráskově ulici. Nejdříve se s ním bavili o pojistné smlouvě a pak dostal bez varování ránu pěstí. Po pádu na zem rány pokračovaly a útočníci mu sebrali mobilní telefon v hodnotě 7 tisíc korun. Kriminalisté ovšem zjistili, že k žádné loupeži nedošlo. Napadení si poškozený vymyslel a svůj telefon prodal do zastavárny za 2 tisíce korun. Nyní bude své jednání vysvětlovat přestupkové komisi Magistrátu Chomutov, neboť uvedl informace, které se nezakládaly na pravdě. Svým jednáním se dopustil přestupku křivého vysvětlení.
Telefon sám prodal, ohlásil loupež.mp3 
 
Do bytu bez souhlasu
54letý muž z Vejprt je podezřelý, že se svým jednáním dopustil trestného činu porušování domovní svobody. Ve středu ráno vnikl od bytu poškozené v ulici Moskevská a nechtěl odejít, ani když byl vykazován. Navíc nebyla doma majitelka, ale pouze její syn. Byt prohledal, ale nakonec nic neodnesl. Skutek vyšetřují policisté z Vejprt.
 
Rozbitá okna
Škodu za téměř 14500 korun způsobil neznámý pachatel, který vnikl do objektu firmy v Kadani. Kdosi překonal oplocení a poškodil několik kusů skleněných výplní a plastové okno. Věci byly uskladněny na železných konstrukcích a byly připravené k montáži. Policisté z místního obvodního oddělení zahájili vyšetřování trestného činu poškození cizí věci.
 
Telefonuje a obtěžuje
Jednání 22letého muže z okresního města vyšetřuje policie. Na muže zákona se obrátila poškozená a oznámila, že jí podezřelý neustále vyhledává, posílá jí SMS zprávy, telefonuje, různě obtěžuje a vyhrožuje. Jelikož jmenovaného dobře zná z let minulých, kdy žili nějakou dobu ve společné domácnosti, má strach a obává se o své zdraví, obrátila se na policii. Jednání muže policisté vyhodnotili jako nebezpečné pronásledování. Z uvedeného trestného činu byl obviněn, obvinění si převzal. V případě odsouzení mu hrozí až roční pobyt ve vězení.
 
Hořel oběd
Policisté a hasiči zasahovali ve středu v ulici Moskevská. Ve třetím patře zde došlo k požáru v bytě. Jak bylo zjištěno, majitelka si ohřívala jídlo na plynovém sporáku, potraviny chytily a oheň se následně rozšířil na digestoř a kuchyňskou linku. Požár byl nakonec uhašen, na majetku vznikla škoda za nejméně 150 tisíc korun. Žena byla převezena na ošetření do nemocnice, evakuace dalších osob v domě nebyla nutná.  
 
Část peněz ztratil
Z krádeže je podezřelý 26letý muž z Klášterce nad Ohří. První březnový den přišel do místní prodejny se smíšeným zbožím a využil chvíle, kdy prodavač nechal pokladnu pootevřenou. Z kasy během okamžiku vytáhl 27 kusů stokorunových bankovek a dal se na útěk. Při útěku však v prodejně část peněz vytratil, se zbylými bankovkami v celkové hodnotě 1 tisíc korun utekl. O několik dní později zjistili policisté z místního obvodního oddělení totožnost pachatele, muži bylo sděleno podezření z krádeže.
Část peněz ztratil.mp3
 
Hřiště bez plotu
Jirkovské hřiště zůstalo bez oplocení. Neznámý pachatel na místě demontoval celkem 61 železných sloupků. Sloupky odvezl a s nimi i 210 metrů pletiva. Městu vznikla celková škoda ve výši 30 tisíc korun.  Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
14. března 2014  
nprap. Marie Pivková   
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
 tlf. 974 433 207
 

vytisknout  e-mailem