Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

S kluzákem se zřítil

ÚO Bruntál - telekomunikační kabel opálili a odevzdali do sběru a jiné zprávy 

Telekomunikační kabel opálili a odevzdali do sběrny
V těchto dnech zahájil policejní komisař SKPV trestní stíhání dvou mužů ve věku 25 a 39 let pro přečin krádeže. Toho se měli dopustit tím, že v době od 19.4. do 4.5.2011 na železniční trati mezi obcemi Valšov a Rýmařov starší z obviněných v šesti případech sám a ve dvou společně odcizili telekomunikační sdělovací kabel v délce nejméně 1760 metrů. Ten byl připevněn u kolejí. Přímo na místě či v blízkém okolí odstranili izolaci a měděný drát pak odevzdali do různých sběren. Získané finanční prostředky si rozdělili a použili pro vlastní potřebu. Způsobená škoda činí kolem 70 tisíc Kč.
Starší obviněný byl ještě obviněn z dalšího protiprávního jednání, kdy měl ve Václavově dne 18.4.2011 odcizit LCD televizor z bytu, který měla i se zařízením pronajatý jeho družka. Odnesl ho do zastavárny, kde za něj dostal 4 tisíce Kč. Majiteli bytu způsobil škodu ve výši 10 tisíc Kč.
 
Nehody se zvěří
V průběhu víkendu policisté šetřili hned tři nehody, které byly zaviněny přebíhající lesní zvěří.
V 0,45 hodin v pátek 6.5.2011 mezi Horním Benešovem a Miloticemi nad Opavou srazil 44letý řidič vozidla Fiat srnu. Zvíře mu vyskočilo z levého příkopu bezprostředně před auto. Po střetu z místa uteklo. Způsobená škoda činí 20 tisíc Kč.
V neděli 8.5.2011 nejprve pět minut po půlnoci mezi obcemi Bruntál a Nové Heřmínovy vběhlo do jízdní dráhy 45letého řidiče vozidla Land Rover divoké prase. Došlo ke střetu, po kterém zvíře na místě uhynulo. Způsobená škoda činí 80 tisíc na automobilu a 1 tisíc na praseti.
Ten stejný den v 11,40 hodin mezi obcí Dvorce a hranicí okresu Olomouc došlo k nehodě vozidla Mazda se srnou. 34letá řidička srazila srnu, která ji vběhla přímo před vozidlo z levého silničního příkopu. Zvíře z místa nehody uteklo a způsobená škoda na mazdě činí 20 tisíc Kč.
 
Pachatele se zaměřili na jatka, nešli tam však pro maso
Policisté v okrese Bruntál šetřili hned dva případy vloupání do objektu jatek. K jednomu došlo ve Světlé Hoře a druhý případ šetřili policisté ve Slezských Pavlovicích.
V době od 5. do 6.5.2011 vnikl neznámý pachatel do objektu jatek ve Světlé Hoře, kde prohledal nejen prodejnu, ale také kancelář. Odcizil 200 Kč v drobných mincích. Svým jednáním způsobil škodu na zařízení a to ve výši přes 6 tisíc Kč.
Do kotelny bývalých jatek ve Slezských Pavlovicích se pachatel násilně dostal v době od 4. do 6.5.2011. Nešel sem však pro maso či masné výrobky, ale odcizil 10 metrů pětipramenného kabelu v hodnotě 5 tisíc Kč.
 
Mobil ani peněženka v batohu nezůstaly
V průběhu dopoledne 5.5.2011 ve Vrbně pod Pradědem přišla nezletilá školačka v místní škole o mobilní telefon Sony Ericsson Xperia a peněženku s hotovostí 40 Kč. Věci pachatel odcizil z batohu, který byl v neuzamčené třídě. Způsobená škoda činí přes 8 tisíc Kč.
 
Cyklista ztratil rovnováhu a spal na cestu
Ve 20,00 hodin v pátek 6.5.2011 v Krnově na ulici E.F. Buriana jel 78letý muž na jízdním kole, kdy ztratil rovnováhu a kolem narazil do boku zaparkovaného vozidla Golf. Poté upadl na komunikaci a lehce se zranil. Dechovou zkoušku ke zjištění ovlivnění alkoholem odmítl. Způsobená škoda činí 1 tisíc Kč. 
 
S kluzákem se zřítil
V pátek 6.5.2011 došlo v Krnově na letišti aeroklubu k letecké nehodě. Vlečné letadlo provádělo vlečení kluzáku, které řídil 35letý pilot. Z dosud nezjištěných příčin se kluzák neřízeným pádem zřítil z výšky 15 metrů na travnatou plochu dráhy letu. Došlo ke zranění pilota a způsobená škoda na kluzáku činí 500 tisíc Kč. Policisté případ prověřovali a střežili kluzák až do ranních hodin následujícího dne, kdy se dostavil pracovník ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Ten si celý případ převzal k šetření.
 
S felicií odjel
Případ neoprávněného užívání cizí věci šetří krnovští policisté od 7.5.2011. Doposud neznámý pachatel na parkovišti před vlakovým nádražím Krnov - Cvilín se v době od 6. do 7.5.2011 zmocnil motorového vozidla Škoda Felicie i s rybářským vybavením, které bylo uloženo v zavazadlovém prostoru. Majiteli vznikla škoda kolem 30 tisíc Kč.
 
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr♦mvcr.cz

8.5.2011

 

vytisknout  e-mailem