Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

S kočárkem daleko neujela

Strakonice – Krádež kočárku.  

Policisté včerejšího dne v dopoledních hodinách přijali informaci, že ve zdravotnickém zařízení ve Strakonicích došlo ke krádeži dětského kočárku. Mladá maminka šla se svým dítětem k lékaři a kočárek odložila na chodbě zdravotnického zařízení. Po odchodu z ordinace se ale nestačila divit. Její kočárek za 5 500 korun, který zde před necelou hodinou odložila, byl pryč. Místo něj zde stál jiný. 
 
Strakoničtí policisté získali od ženy důležité informace včetně podrobného popisu kočárku a okamžitě začali po pachateli pátrat. Netrvalo příliš dlouho a policejní hlídka obvodního oddělení dětský kočár objevila. Tlačila ho paní se třemi dětmi. Policisté ženu předvedli na policejní oddělení k podání vysvětlení. Až zde se 26letá žena ze Strakonicka policistům doznala, že kočárek odcizila. Přišla do lékařského zařízení na ošetření se svými dětmi, když však uviděla krásný kočárek stojící na chodbě, vyměnila jej za svůj a honem s dětmi odešla, aniž by lékaře navštívila.
 
Policisté ženě sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz
8. září 2015

vytisknout  e-mailem