Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

S kolem sjela do rybníka, bohužel zemřela

LIBEREC - Tonoucí ženy si všimla svědkyně, která pro ni do vody skočila a vytáhla na břeh. Sama ji pak začala oživovat. 

Kriminalisté vyšetřují poněkud zvláštní a netradiční událost, bohužel s tragickým koncem. Ve středu dopoledne jela 73letá žena na jízdním kole od ulice Chatařské, která je poblíž hráze vesecého rybníka Tajch. Pak ale ze zatím nezjištěných příčin vyjela mimo komunikaci a sjela přímo do rybníka. Hlasité "žbluňknutí"  a velké kruhy na hladině zaznamenala žena na protější straně rybníka a ihned se rozeběhla k jeho hrázi. Tam uviděla jízdní kolo a pod vodní hladinou ženu. Vůbec na nic nečekala, skočila do vody, k tonoucí ženě doplavala a snažila se jí dostat na břeh. Přitom ještě hlasitě volala o pomoc. Následně se k ní přidala další žena a společně pak tonoucí stařenku vytáhly na břeh. Na břehu pak ihned začaly s oživovacími pokusy, a to až do příjezdu profesionálních záchranářů a policistů.

Posádka zdravotnické záchranné služby si ženu převzala a pokračovala v resuscitaci. Ženu pak ve vážném stavu převezli do Krajské nemocnice Liberec. Tam bohužel stařenka krátce před polednem zemřela.

Tragickou událostí se zabývají liberečtí kriminalisté, kteří zjišťují veškeré okolnosti události. Ti rovněž nařídili soudní pitvu, která jim osvětlí přesnou příčinu úmrtí 73leté ženy.

"Považuji za nutné a důležité vyzdvihnout jednání 27leté ženy, která na nastalou situaci velice rychle zareagovala. Na nic nečekala, pro ženu do vody skočila  a ihned se ji snažila oživovat. Velice si její statečnosti a obětavosti vážím." sdělil krajský ředitel plukovník Husák.


11. 6. 2015
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem